Por qué me doy por vencido en volver al trabajo

Varför ger jag upp att gå tillbaka till jobbet

I början av 2020 var jag glad över att börja söka anställning efter att min sex månader långa pappaledighet slutade i juni. Efter åtta års arbetslöshet hade han gjort allt han ville. Nu med två barn, stigande levnadskostnader och möjligheten till en lågkonjunktur, skulle det vara ett ansvar att hitta arbete.

Jag fokuserade på att vara pappa på heltid till min dotter under hennes första sex månader efter födseln. Ständig sömnbrist är inte kul. Efter sex månader planerade jag att söka arbete inom teknik-, media- eller finansområdet i SF Bay-området.

Även om jag hade räknat med en lågkonjunktur, tänkte jag att jag skulle ha mer tid att förbereda mig. Dessutom förutsåg han inte att vi skulle lägga ner vår ekonomi med avsikt för att bekämpa en osynlig gemensam fiende.

Coronaviruset har redan påverkat vår familj negativt. Jag ville verkligen jobba på ett kontor 12 timmar om dagen och gå tillbaka till glada timmar med kollegor. Tyvärr har mina drömmar lagts på obestämd tid.

Att vara arbetslös längre

Efter den 11 september 2001 ville jag bara sluta med finansbranschen och flytta till Hawaii. Jag drömde om att jobba på min farfars lilla fruktgård, plocka mango och papaya att äta och sälja och sedan gå till stranden med min surfbräda på eftermiddagarna.

Men ödet ingrep och en headhunter ringde min vicepresident, som gav mig telefonen. Det ena ledde till det andra och jag hamnade i ett nytt företag med löneförhöjning och befordran. Vid 24 var det svårt att släppa det. Hawaii skulle få vänta.

Krisen 2008-2009 bidrog till att förtydliga min önskan att sluta med ekonomin, men precis när jag höll på att lägga ner den 2010 bestämde sig mitt företag för att ge mig en löneförhöjning för att stanna. Följaktligen led jag av syndromet ytterligare ett år.

Jag kände att varje gång jag ville lämna var det alltid något som lockade mig.

Nu 2020, när jag försöker lämna det arbetslösa livet bakom mig för att bättre ta hand om min familj, har de ekonomiska gudarna beslutat att utesluta mig från avlönad anställning. Det är som ett sjukt skämt!

Om du också funderar på att återvända till arbetsmarknaden efter en längre period av arbetslöshet är det kanske inte rätt tillfälle nu. Detta är vad finansgudarna säger till mig.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Råd från finansgudarna

* Förskjut inte arbetsmarknaden. När arbetslösheten skjuter i höjden är det att försöka få ett jobb att tränga undan människor som desperat kan behöva ett jobb. Även om du har en familj att ta hand om, var inte så självisk. Som andra människor. Fortsätt istället att donera din tid och dina pengar för att hjälpa människor.

Ge upp att gå tillbaka till jobbet

* Avkastningen på arbetsinsats har minskat drastiskt. Under goda tider ger det arbete du utför oftast en positiv avkastning. På en björnmarknad är allt du behöver göra att arbeta och försöka hålla ditt företag flytande. Ännu värre, det kan helt enkelt kosta företaget pengar, eftersom den allmänna ekonomin överväldigar företagets verksamhet. Det finns ett enormt socialt och politiskt tryck för företag att inte låta anställda gå under en nedstängning. Men du vet att vd:ar omedelbart skulle säga upp miljoner fler om det inte fanns någon bakreaktion.

* Behandla dina barn lika. Med mindre avkastning på ansträngning på jobbet bör du rikta om din ansträngning mot dina barn. De första fem åren av deras liv är avgörande. Varför var du villig att spendera tre år på att ta hand om din son på heltid och bara sex månader på att ta hand om din dotter på heltid? Behandla dem lika, speciellt nu när förskolan är stängd på obestämd tid.

* Du kommer att bli arg på att arbeta främst för pengar. Eftersom du redan har förlorat så mycket på dina investeringar, blir du bara arg och spenderar det mesta av din tid på jobbet för att försöka få tillbaka dina förluster. När du börjar tänka bort från dina barn hela tiden, det är då du börjar bli deprimerad.

* Du kommer att försumma den finansiella samurajen. Ju mer tid du spenderar på jobbet, desto mindre tid kommer du att behöva lägga på Financial Samurai. Tänk på björnmarknaden som en karantänperiod där du kan skriva mer innehåll som kan hjälpa fler människor genom tuffa tider. När återhämtningen oundvikligen kommer, kommer folk att uppskatta att du har funnits där för dem och kommer förmodligen att hjälpa dig att växa den finansiella samurajen ännu mer. Det är dags att skapa din prenumeration på nyhetsbrevet.

* Du är inte trasig än. Visst, dina investeringar kan vara låga, men de genererar fortfarande tillräckligt med passiv inkomst för att din familj ska överleva. Det värsta är det värsta, du kan alltid sälja lite kapital för att betala livet ut. Han har inte rört en regissör sedan han lämnade jobbet 2012, så det kanske är dags. Sluta vara så sparsam. Poängen med att spara så mycket alla dessa år är just för tider som dessa.

* Att förbli arbetslös är en relativ seger. Att gå från att ha 100% frihet till att arbeta ett jobb du inte älskar till 100% betyder att du förlorar. På en björnmarknad, om du fortsätter att leva ditt vanliga liv, så har du inte låtit björnmarknaden påverka dig negativt. Bara ditt sinne blir förvirrat genom att alltid följa nyheterna. Så på ett sätt gör du en relativ vinst genom att inte göra någonting.

* Du måste backa upp ditt samtal. Du sa att du inte kommer att flippa ut på gatan förrän ditt nettovärde sjunker med 30 % baserat på en uppskattad minskning med 70 % i S&P 500. Med tanke på att S&P 500 fortfarande har en lång väg kvar att gå innan den når 1 015 Den vita flaggan är nu för tidigt. Du har alltid gjort det du sa att du skulle göra. Bryt inte din konsistens nu.

* Bra saker skapas under stillestånd. Genom att gå tillbaka till jobbet ger du upp din kreativitet för något som redan har skapats. Ta denna möjlighet att skapa en ny produkt eller process för att se till att livet blir ännu bättre i framtiden. Det är svårt att veta vad som kommer ur ditt sinne, men du kommer att bli förvånad om du fortsätter så här. Fortsätt jobba på din X Factor.

* Öka dina chanser att sprida sjukdomar. Om du inte hittar ett dagsjobb som gör att du kan arbeta hemifrån 100 % av tiden, kommer att gå tillbaka till jobbet öka dina chanser för en förkylning, influensa, covid-19 eller hur många saker som helst. Med tanke på att hälsa är mycket mer värdefull än rikedom utsätter du din familj för risker så länge som coronaviruset är utan vaccin. Låt dina barns immunförsvar bli starkare.

* Ändra ditt nummer för ekonomiskt oberoende. Baserat på vad du redan har, är du en idiot som tror att du blir lyckligare av att samla på dig ytterligare 1 500 000 $. Du kan nu betala för allt din familj vill ha eller behöver med ditt befintliga kapital. Men att alltid skjuta efter mer och mer kommer bara att göra dig olycklig. Begär är orsaken till lidande. Gå ur fällan och lär dig äntligen att vara helt nöjd med det du har.

Att vara arbetslös tills de goda tiderna återvänder

Precis som bra tider inte varar för evigt, så gör dåliga tider. Det är just under de dåliga tiderna som vi ska försöka njuta av livet mer. Att låta en björnmarknad förstöra våra liv är irriterande. Låt oss inte tillåta det!

Det är ironiskt att det behövdes en björnmarknad för att hindra mig från att slutligen ge upp att gå tillbaka till jobbet. Under en tjurmarknad var det attraktionen av större rikedom som blev allt svårare att motstå för varje år som han var arbetslös.

Nu när allt är i spillror har jag inte längre lusten att byta min tid mot pengar på ett traditionellt heltidsjobb. Istället för att leta efter mer pengar kommer jag helt enkelt att jobba med det jag har och uppskatta mer av det jag redan har.

Har du nyligen blivit av med jobbet har dina arbetslöshetsersättningar ökat på grund av CARES-lagen. Du kommer att få ytterligare 600 $ per vecka utöver din normala arbetslöshetsersättning under de kommande fyra månaderna. Totalt antal veckor med arbetslöshetsersättning är upp till 39 veckor (26 statliga veckor, ytterligare 13 veckor från detta nya lagförslag).

Ansök om arbetslöshet så snart som möjligt!

En ljus sida av att vara arbetslös

När jag kommer till slutet av det här inlägget inser jag något roligt. Jag kanske inte är någon förtidspensionsflopp trots allt. Eftersom coronaviruset utesluter mig från arbetskraften betyder det att jag bör kunna behålla mitt 8-åriga förtidspensionskort.

Världen har ett konstigt sätt att hålla dig på plats, oavsett hur mycket du vill förändra. Varför inte göra lemonad istället?

Om du inte har hört från mig på flera dagar så beror det förmodligen på att jag blev häktad av Internetpensioneringspolisen. Om jag är det, efter ett par dagars verbala övergrepp, kommer jag att ge efter och erkänna att jag bara är en arbetslös förälder som försöker förbättra livet för mina två små barn. Du vet, precis som jag har sagt genom hela det här inlägget.

Vad som än händer är resan vad vi alla lever för. Låt oss dra fördel av alla hemska omständigheter vi befinner oss i!

Viktig sidoanteckning: För de av er som vill få sparken för att göra något nytt, försök att få sparken i de tidiga omgångarna, inte de senare omgångarna. De personer i mitt företag som blev uppsagda under den sjätte och sjunde omgången fick 80 % – 95 % mindre avgångsvederlag än de personer som blev uppsagda under de två första omgångarna. Arbetsgivare vill desperat säga upp folk, men är rädda för motreaktioner. Så du har mer förhandlingsstyrka just nu.

Läsare, hur förändras din syn på arbete, ditt ekonomiska oberoende och ditt liv under denna björnmarknad? Är det någon annan som ger upp att söka arbete nu när vi befinner oss i en global pandemi?