Ett bibliotek med intervjuer med människor från olika karriärer ~ Bli rik långsamt

Vad vill du bli när du blir stor?

Hur kan du veta vad du vill tills du får det du vill ha och se om du gillar det? Steven Sondheim, I skogen

Vi hade några goda vänner på middag häromkvällen. Medan vi väntade på att grillen skulle bli klar tog jag och Wayne lite frisk luft på verandan. Vi pratar om arbete. Jag sa till honom att det här är en långsam tid på året på lådfabriken.

“Ja”, sa han. ”Det går också långsamt för oss på återförsäljaren. De senaste tre veckorna har varit hemska. “Wayne arbetar för en lokal bilhandlare. Han gick nyligen från försäljning till finans. Han är den hårdaste arbetaren jag känner, och lägger ofta sex tio timmars dagar (eller tolv timmar!) på en enda vecka .

Vi var tysta ett par ögonblick. Wayne tog ett drag på sin cigarett. Jag tog en klunk vin. Till slut sa han: “Du vet, jag hatar inte mitt jobb, men jag älskar det inte heller. Det är bara inte vad jag vill göra. Det är inte mitt liv, du vet?

“Du vill göra?” Jag frågade.

“Jag vet inte,” sa han. “Jag skulle verkligen vilja öppna en cigarrbutik eller en vinbar eller något.”

“Gör det”, sa jag till honom.

“Jag kan inte,” sa han. “Min familj skulle inte godkänna det.” Hans utökade familj är mycket religiös och de ogillar rökning och drickande. “Jag har också funderat på att starta en vingård, eller åtminstone gå till jobbet för en.”

“Det verkar passa bra”, sa jag. “Gillar du Vin. Du vet mycket om det. Du är utmärkt med människor. Men…”

”Men min familj skulle inte heller gilla det. Poängen är att jag tjänar mycket pengar på återförsäljaren. Jag gillar min chef, det är ett bra jobb. Men har inte vett. Jag känner mig missnöjd.”

Vi huttrade i den kalla novemberluften. Vi tittar på stjärnorna. “Det är konstigt”, sa jag till slut. ”Det verkar som att många människor är i trettio- och trettioårsåldern och behöver ett karriärbyte. De vill göra något annorlunda. Eller så vaknar de en dag och upptäcker att de har en viss kompetens, kanske från en hobby eller något, och att de kan tjäna pengar på att göra något de älskar.”

“Det är vad du gör, eller hur?” frågade Wayne.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

“Mer eller mindre,” sa jag. “Jag har alltid älskat att skriva. På ett infall började jag skriva om privatekonomi. Jag blev förvånad när jag upptäckte att han var bra på det, att han kunde hjälpa människor.”

“Tycka om?” Jag frågar.

“Jag älskar det. Jag känner mig kallad till det. Det är vad jag vill göra. Jag har fortfarande inte slutat på mitt dagliga jobb, även om mitt vardagsjobb inte heller är tillfredsställande. Jag gillar inte mitt jobb på lådfabriken. Men det jobbet ger mig oväntade fördelar. Som tiden att skriva. Det jobbet betalar också räkningarna när jag hittar igenom det här.”

Wayne tände en annan cigarett medan han berättade för honom om min vän P., som vill starta ett cykelföretag. “Jag tror att nyckeln är att hitta något du älskar och göra det,” sa jag.

“Men hur kan du veta vad du skulle vilja göra?” Jag frågar. “Hur kan du hitta det?”

“Det är en bra fråga”, sa jag. “Jag har inget bra svar. Om du hade berättat för mig för ett år sedan att mitt kall var att skriva en privatekonomiwebbplats, skulle jag ha skrattat. Tanken skulle ha verkat absurd. Jag tror att nyckeln är att vara öppen för nya idéer. Var i ett tillstånd av beredskap. Du måste vara mottaglig för även de konstigaste saker som kan komma i din väg.”

Wayne nickade.

“Du vill kunna känna igen en möjlighet när den dyker upp”, sa jag.

“Ja”, sa Wayne. Just då kallade Kris oss på middag.

Wayne och jag avslutade aldrig vårt samtal. På ett sätt känns det som en fortsättning på en diskussion jag hade förra veckan med min kompis AJ. Hon är också i början av trettioårsåldern och är på en plats i sitt liv där hon inte är säker på åt vilket håll hon ska vända.

“Jag vet bara inte vad jag vill bli när jag blir stor”, sa han till mig.

Få människor gör det.

Författare: JD Roth

2006 grundade JD Get Rich Slowly för att dokumentera sin strävan att komma ur skulden. Med tiden lärde han sig hur man sparar och hur man investerar. Idag har du tagit dig till förtidspension! Han vill hjälpa dig att bemästra dina pengar och ditt liv. Det finns inga bedrägerier. Inga knep. Bara smarta pengartips som hjälper dig att nå dina mål.

Tags:, , , , ,