“The Ring of Fire” i förlossning: Vad du önskar att du hade vetat

Jag tror att jag var 16 första gången jag hörde någon beskriva “ringen av eld” i förlossningen.

Hon hade precis fått sitt barn några dagar tidigare och beskrev smärtan för oss. Han höjde sina händer med fingrarna i en cirkel och sa, “du vet … bara … ELD. Jag gillar att brinna.” (Jag kan fortfarande föreställa mig konversationen i mitt sinne!)

Och jag är en väldigt orolig tjej, så det fastnade för mig.

Även om jag inte fick mitt första barn förrän jag var 30 (alltså… nästan ett och ett halvt decennium senare), kan man säga att jag flippade ut utan förlossning innan förlossningen. de förlossningsvärk, Allt som allt var det ångest även för mig, men under de nio timmarna jag arbetade innan jag började trycka var ringen av eld säker i mina tankar.

Även när jag var det packar min sjukhusväska, jag var orolig för känslan av en ring av eld …

Hur skulle det egentligen vara?

Skulle det vara den värsta smärtan du någonsin upplevt?

Nu vet jag svaren…

Och det finns ett par saker jag önskar att jag hade varit en del av den första konversationen som jag vet kunde ha gjort allt mindre läskigt, och jag vill dela dem med dig nu … men först, om du inte vet :

Vad är ringen av eld i förlossningen?

Det är känslan som skapas när barnet är det kröning – när ditt huvud trycker på slidöppningen – och sträcker ut vävnaderna där.

Och varför kallas det för eldringen under förlossningen?

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Eftersom det är en brännande känsla som uppstår runt din slidöppning (gör det till en cirkel eller “ring”).

(Du kan ärligt talat få en uppfattning om hur det känns att sträcka ut din mun så långt du kan; använd fingrarna på vardera sidan av munnen för att sträcka ut den ytterligare, vet bara att vad du än tänker på på det sättet, ring of fire i förlossningen ÄR värre).

Detta händer vanligtvis inte tidigt under förlossningen, det vill säga om inte ditt barn kommer VÄLDIGT snabbt.

Eldringen kommer vanligtvis precis innan barnet dyker upp, vanligtvis. (Jag ska kort förklara hur det INTE var fallet i min första del!)

Det varar också oftast bara väldigt kort tid.

Om du har epidural finns det en god chans att du inte känner det alls, eftersom allt är bedövat. (Att tänka på ringen av eld är därför jag alltid trodde att jag ville ha epidural i förlossningen när jag var yngre.)

Jag hade dock ingen epidural för någon av mina förlossningar, så jag kan berätta allt om det!

Kan du undvika att känna ringen av eld under förlossningen?

Jo ja, med en framgångsrik epidural som fortfarande är i kraft när ditt barn föds, kan du undvika den flammande ringen under förlossningen.

Jag tog några IV-droger och bara skrattgas (inte epidural)… och de sakerna hindrar dig INTE från att känna ringen av eld.

Det finns också några som hävdar att man kan minska känslan gör en perinealmassage innan förlossningen, eller har ditt barn i vattnet, eller använder oljor (ärligt talat, jag är inte ens säker på vad jag ska göra med oljorna … gnugga in dem där? Det var inte för mig. lol )

MEN, låt inte önskan att undvika den flammande ringen diktera hur du närmar dig förlossningen och förlossningen. Du behöver INTE vara så rädd för att välja epidural, och det kommer förmodligen inte att vara den värsta förlossningen heller.

Om det ÄR det värsta för dig med förlossningen kommer det förmodligen att vara kortvarigt, och när du upplever det kommer du inte ens bry dig så mycket. Du kommer att bli så exalterad över att vara klar!

Vad fick mig genom ringen av eld

Strax innan jag började förlossningen läste jag någonstans att eldringen betyder att din bebis försöker komma ut och att dina vaginalvävnader sträcks eller slits sönder (det är egentligen de enda alternativen vi har!) … och att JUST MER du känner en brännande känsla, desto mer sannolikt är det att du stretchar istället för att slita. (Detta var en av de bästa jobbtipsen Jag har gjort det!)

Om du kommer nära att känna att det är något som gynnar dig snarare än att skada dig, jag lovar, det gör det lättare att leva med det.

Det gör ont, ja, men det gör INTE mer ont än allt du varit med om hittills, så det här KAN du göra.

Med mitt första barn kände jag ringen av eld och tänkte “ÅH, det är så det känns!”

Och det var hemskt, men jag var väldigt medveten om att jag inte ville slita mig, så jag kramade honom och fokuserade på hur känslan lät min kropp sträcka sig, så att min bebis kunde komma ut utan att slita.

Jag lät eldringen ske… och jag var långsam. Istället för att vara rädd för den kramade jag om den!

När allt är sagt och gjort, ju mer du omfamnar den flammande ringen, desto mindre är sannolikheten att du kommer att skadas under förlossningen, vilket gör läkningstiden efter förlossningen mycket snabbare. När du har revor och stygn, även enkla saker som kissa efter förlossningen de är hemska!

Med min ANDRA bebis kände jag ringen av eld, försökte trycka… och jag gillade inte sättet att trycka förstärkte elden… Jag tänkte “usch det gör ont” och sedan SLUTADE jag PUSHING – och min bebis kom bara ut efterföljande naturliga sammandragningar.

(Jag vet. Det är galet. Jag ska berätta den historien en annan dag).

JAG ÖNSKAR att jag visste innan förlossningen att eldringen inte är den värsta delen av förlossningen, och jag är MYCKET GLAD att jag visste hur jag skulle hålla den och fokusera på hur den HJÄLPER mig

Kom ihåg att när du känner ringen av eld i förlossningen betyder det att allt snart är över!

*HURRA

Relaterat: Smärtlindring efter vaginal födsel Relaterat: Att ta ett sittbad för läkning efter förlossningen

Vad är ringen av eld i förlossningen?

Hur känns eldringen?

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out