Entrevista financiera del Cinturón Negro - Ganador de dividendos

Svart bälte finansiell intervju – utdelningsvinnare

Den här sidan kan innehålla affiliate-länkar.

Här på Millionaire Dojo innebär att vara ett svart bälte inom finans att ha en nettoförmögenhet på en miljon dollar.

Precis som en kampsportsdojo vill jag att Millionaire Dojo ska vara en plats där vi kan lära oss om privatekonomi och så småningom bli svarta ekonomiska bälten. På dessa serier, vi kan höra berättelser om riktiga miljonärer och se vad som krävdes för dem för att komma till den nivån.

Dagens gäst är en anonym bloggare som skriver på DividendEarner.com. Utdelningstagare är 45 år gammal, gift och bor i Vancouver, Kanada.

Om du är en svart bälte inom finans och jag vill bli presenterad, Skicka mig ett mejl. Att ha en egen blogg är inget krav.

Nu till intervjun:

Vilken grad av svart bälte har du? (till exempel en miljon = första klass, två miljoner = andra klass).

Mitt nettoförmögenhet är en andra gradens bälte, medan min pensionsportfölj är första graden.

Ge oss uppdelningen av ditt nuvarande nettovärde. Vad investeras i och har du någon skuld?

Min portfölj vs bostadsförhållande är cirka 55/45. Min investeringsstrategi bygger på investeringar i utdelningstillväxt och fokuserar på premiumaktier som ger en växande utdelning. Jag fokuserar på att hitta företag som kan upprätthålla sin utdelningstillväxt med en genomsnittlig tillväxttakt på 10 % under en 10-årsperiod.

Utdelningsavkastningen är vanligtvis låg, men aktieuppskrivningen tenderar att överträffa indexet. När jag närmar mig ekonomiskt oberoende är mitt lägsta antal $ 1 777 777, jag kommer att justera min portfölj för att ge en högre avkastning för mer utdelningsintäkter. På skuldfronten har jag ett litet bolån till låg ränta och har ingen brådska att betala på grund av min portföljs prestanda.

Din historia

Hur var din barndom? Var din familj rik, medelklass eller låg inkomst?

Jag måste säga att min barndom var i överklasssegmentet. Han var inte bortskämd men det var inga problem med pengar. Jag började tidigt tänka på pengar med min tidningsrutt.

Gick du på universitetet?

Jag gick på college och har en examen i datavetenskap.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Vad är din kampstil? (Karriärväg från första dollar till nuvarande).

Samma karriär sedan jag tog studenten, men jag är en flitig sparare med fokus på att inte öka vår livsstil med löneökningar. Kort sagt, jag utövar smygrikedom.

Skulle du rekommendera att folk följer samma karriärväg? Skulle du välja ett annat jobb om du kunde gå tillbaka?

En karriär inom datorbranschen kan ge en solid inkomst och jag skulle rekommendera det. Om det inte är själva jobbet kan det vara tillfredsställande att arbeta för ett företag i den där snabba branschen.

Har du haft sidoproblem?

Jag gör. Jag startade bloggen som ett sätt att dela mina erfarenheter och lärdomar med investeringar och det ledde mig till en utdelningsdatatjänst för gör-det-själv-investerare som jag själv.

Om du har en make, hur har de bidragit till ditt nettovärde?

Min makes bidrag har varit att uppfostra våra barn.

Hur gammal var du när du blev ett finansiellt svart bälte?

Jag minns inte datumet, men det skulle ha varit runt 2010 eller 2011. Det svarta bältet berodde främst på Vancouvers fastighetstillväxt och fick mig att inse att jag behövde fokusera på min portfölj eftersom mitt hus inte skulle hjälpa till att betala räkningarna. . Jag dubblade ner på att formalisera min investeringsstrategi.

Vid vilken ålder började du spara pengar på allvar?

Jag började i ung ålder med min första tidningsrutt. När jag väl hade ett fast jobb efter college började jag snabbt investera en procentandel av min inkomst och det har jag alltid gjort sedan jag började jobba.

Vilken har din investeringsstrategi varit?

Jag använder för närvarande en investeringsstrategi för utdelningstillväxt efter att ha fokuserat på utdelningsintäkter för tidigt. Innan dess investerade du i fonder genom en finansiell rådgivare. Mitt formella fokus nu är att investera i utdelningstillväxt under ackumuleringsåren och när jag närmar mig pensionen kommer jag att gå över till utdelningsintäkter i hopp om att min portfölj ska generera den inkomst jag behöver utan att tappa den.

Vem var din ekonomiska sensei? (Den mest inflytelserika personen/informationskällan i ditt ekonomiska liv).

Mina föräldrar. De har varit framgångsrika och jag har lärt mig mycket av dem.

Jagar du FIRE (finansiellt oberoende / förtidspension)? Om så är fallet, hur mycket pengar planerar du att gå i pension med och kommer du att sluta arbeta helt och hållet?

Ja till ekonomiskt oberoende och nej till förtidspension. Ekonomiskt oberoende medan jag fortfarande jobbar betyder verkligen att jag kan spendera mer på lyx, vilket också innebär att ta en paus när jag vill. För att uppnå mitt ekonomiska oberoende är mitt nummer 1 777 777 $. Det beloppet skulle ge mig den utdelningsinkomst jag behöver för att gå i pension bekvämt.

Sinne över materia

Tror du att psykologi spelar en större roll än matematik med ekonomi?

Ja, känslor kan vara mycket skadliga för en portfölj. Beslut måste vara strategiska och passa in i en “game”-plan. Det är okej att spelplanen förändras över tiden, men fatta dina beslut utifrån det och inte på hur du känner.

Vilken var din tuffaste mentala motståndare på vägen till ditt svarta bälte?

Går bort från det jag inte kan räkna ut med matte. Det är lätt med utdelningsintäkter att gå tillbaka och bara titta på direktavkastningen, men värdestegring är där du kan ha mest tillväxt, men förutsägelse (matematiskt) är verkligen svårt. Det slutade med att jag uppskattade det genom utdelningstillväxt och det är så jag sätter mig i utdelningstillväxtinvesteringar.

Det finns många fler finansiella vita bälten än svarta bälten. Hur tänker du annorlunda än en vanlig människa när det kommer till pengar?

Risk uppfattas olika. Rädslan för att se värdet på en portfölj gå ner bearbetas inte på samma sätt. Jag ser möjligheter medan de vita bältena ser förtvivlan och panik.

Vad betyder rikedom för dig? Ska alla jaga honom?

Rikedom går längre än ekonomiskt oberoende. När du väl kommer till FI har du inga problem med pengar och du befinner dig i ett mycket säkert område. Med det kommer självständighet och du får tillbaka mycket tid. Alla bör söka ekonomiskt oberoende, men rikedom är inte nödvändigt. Allt beror på vad som tillfredsställer dig. Vad står på din önskelista? Skriva en roman eller resa jorden runt?

Bonusrunda

Vilket är ditt val av vapen? (favorit pengaverktyg/app)

Jag måste säga att det är kalkylbladet för investeringsscenarier och analys i min portfölj. Jag använder också yCharts för att komma åt många datapunkter.

Vilket har varit ditt favoritsätt att tjäna pengar på?

Jo, jag gillar mitt jobb och det lönar sig bra. Jag klagar inte på den fronten. Den andra inkomstkällan är bloggverksamheten som jag byggde upp från en hobby. Det gör att jag kan fortsätta lära mig och det är viktigt i allt jag gör, det håller min hjärna aktiv.

Vilket är ditt favoritsätt att använda pengar på?

Bekvämlighet, underhållning och komfort. Generellt sett försöker vi resa när vi är friska. Ett annat ämne som inte diskuteras ofta är att vi investerar i vår hälsa och lägger pengar på tränare.

Vad är ditt råd om pengar till oss finansiella töntar?

Finansiell rådgivning är omfattande och jag slutade fokusera på att hjälpa till med pengahantering eftersom det handlar om att spendera mindre än du tjänar. Att investera är en annan historia. Människor har rädslor som måste övervinnas genom att verkligen förstå vad investeringar är och hur de fungerar för att verkligen förstå risker.

Jag ser investerare i 30-årsåldern med obligationer och REIT som kan ge dig en fast inkomst, men du går miste om den verkliga utvecklingen på aktiemarknaden under dina första år. Detta innebär för mycket rädsla för att se din portfölj fluktuera och otillräcklig förståelse för aktier och hur företag verkligen arbetar för att generera inkomster och pengar.

.