Grandes jubilados británicos comparten sus propinas monetarias

Stora brittiska pensionärer delar med sig av sina monetära tips

Catherine Warburton, Shrewsbury Sluta inte spara

Jag försöker alltid lägga 10 i veckan på ett sparkonto. Det är inte mycket, men med åren ackumuleras det. Nu när jag är pensionerad märker jag att jag spenderar mindre eftersom jag verkligen har allt jag behöver. Jag är inte rik men jag klarar mig för att jag måste. Om jag behöver något går jag till Freecycle eller Freegle för att fråga efter det, och om någon har det de behöver så skänker de det gärna till dem. Inga pengar byter ägare. Det är en välsignelse för låginkomsttagare som jag.

Michael Prior, Norfolk Förstå din pension

Han brukade föreläsa om företagsekonomi vid universitetet, alltid tilldelade ett seminarium till det brittiska privata pensionssystemet. Detta var av två skäl: det första var helt enkelt att det gav ett antal intressanta exempel på vikten av nuvärde; den andra var att det är något du borde veta.

Min generation, med sina förmånsbestämda pensionsplaner, kunde slappna av. Din generation kommer att behöva bli mer aktivt involverad i sin långsiktiga ekonomiska framtid.

Steve Cann, Northumberland Njut av shopping

Om du har tillräckligt med förmögenhet, behöver du hålla risken på bordet för dina investeringar? Även om räntorna är låga är det inga risker att investera i kontanter.

Att ha ett öppet sinne om var du gör din mataffär kan spara pengar, och shopping kan också vara roligt.

Colin Gregg, Liverpool Betala av dina lån så snabbt som möjligt och spara sedan

Jag är en del av den sista generationen offentliganställda som kommer att dra nytta av ett liv av sparande i en förmånsbestämd plan, i mitt fall Lärarnas Pension. Som anställd visste du vad du skulle få ut av pensioneringen och kunde planera därefter.

Den enda säkerheten nu är det belopp som du, din arbetsgivare och regeringen kommer att lägga i din pott. Vad det kommer att vara värt när du går i pension gissar någon.

I den lyckliga situation jag är i har jag få ekonomiska bekymmer. Min pensionsinkomst, tillsammans med mina fruar (tidigare NHS-sköterskor), gör att vårt hushållsinkomst är bekvämt och vi behöver inte titta alltför noga på våra förvisso sparsamma utgifter.

Vi fattar flera viktiga beslut som hjälper oss att behålla denna goda livsstil. Vi betalar av vårt bolån så snabbt som möjligt, 10 år före lånetidens 25-åriga löptid. Då sparar vi på våra pensioner och samlar på oss Isas sparande.

När vi flyttade hus i pension bestämde vi oss för att använda några av våra klumpsumma pensionsförmåner för att installera solcellspaneler på taket, med målet att minska räkningarna när vår inkomst skulle bli lidande och våra levnadskostnader. de har minskat med cirka 30 %. Vi installerar även tilläggsisolering.

Vi har haft tur och det kommer att bli ett mycket striktare pensionssystem för framtida pensionärer. Våra barn är inte i samma situation som vi var i deras ålder. Med detta i åtanke använde de våra Sipps som ett fordon för att passera dem genom de nyligen ändrade arvsskattereglerna. De är listade som förmånstagare, vilket innebär att, förutsatt att vi inte behöver pengarna för vård vid vår tidpunkt, kan de dra nytta av en extra pension för sin pension, vilket utan tvekan kommer att ske vid en senare ålder och med mindre generösa förmåner än vi har Färgad.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Alan Patrick, Hayling Island Det finns så mycket att leva för efter 40 år på jobbet.

Vi insåg att det fanns mycket att leva för efter mer än 40 års arbete, så vi bestämde oss för att sälja vårt hus, köpa en lägenhet i Storbritannien och en fastighet i soliga Spanien som vi och vår familj kunde använda. För mer än fyra år sedan och det var ett beslut som har gynnat hela familjen.

Derek Bandy, London Njut av dina hobbyer

Rör dig inte om du inte verkligen behöver det. Varje rörelse urholkar din rikedom. Betala för mycket ditt bolån om du kan. Använd endast kreditkort som är gratis och ger dig något tillbaka och betala fullt ut varje månad. Njut av en hobby som håller dig fascinerad och din hjärna aktiv.

Brian Phillips, Cranfield Håll dig aktiv och engagera dig i ditt samhälle

Bli aktiv genom att gå ut och träffa människor och engagera dig i ditt samhälle.

Både jag och min fru är upptagna med att springa danser och vi går även på andra danser. Detta håller oss väldigt aktiva och vi ger alla insamlade pengar från danserna vi utför till välgörenhet.

Gillian Tesseyman, KnaresboroughTa för vana att spara tidigt

Mitt bästa pengartips är att börja spara tidigt. Så det blir vana och andra natur.

Mitt första jobb var att jobba på Woollies en lördag vid 16 års ålder, servera kakor och godisskopor i vikt, skära ost med en tråd vid delikatessdisken och äta lunch i matsalen. Jag älskade det och det gav mig en kick att investera en del av mina inkomster på ett sparkonto, vilket startade sparmisstaget.

Nu 63 år gammal och pensionerad har jag hälsoproblem, så jag gör det bästa av varje dag, jag uppskattar min tid och tack och lov är jag skuldfri.

Jean papworthIsle of WightJag önskar att jag var tvungen att spara

Jag önskar att jag tvingades börja pension när jag började jobba vid 16. Hade jag gjort det skulle jag inte vara orolig nu. Jag började spara på pension inte förrän jag var 30, jag hade en liten pension som samlats in via en tidigare arbetsgivare och investerats samtidigt som jag började jobba på en välkänd stormarknad. Jag kunde gå med i deras pensionsplan, men då var jag i 30-årsåldern.

Jag har alltid trott att mitt jobb skulle vara säkert, men företaget bestämde sig för att omstrukturera och eftersom jag hatade mitt jobb begärde jag uppsägning så att jag kunde hitta det jobb som passade mig bäst.

Jag fick min uppsägning och en rimlig betalning, och eftersom jag var 55, kunde jag få min pension från snabbköpet. Jag letade efter ett deltidsjobb, men det var inte lätt. Dessutom behövde min äldre mamma vård. Jag går med vinst nu, så det hjälper lite, men vi får hålla stenkoll på slantarna.

Pensionen jag betalade ut fortsätter att växa, om än väldigt långsamt, men jag måste vänta tills jag är 66 år (jag är nästan 61) för att få min statliga pension, så det är tuffa tider men jag klarar mig. Jag betalar fortfarande medan jag kan, men varje månad är en kamp. Min mamma får ett par pensioner, så det hjälper.

Moralen i den här historien är att betala pension så fort du börjar arbeta, eftersom det kommer att vara nödvändigt när du går i pension, speciellt om du vill ha en bra inkomst vid pensioneringen.

Lyn Jarvis, PeterboroughAnsök om ditt äktenskapsbidrag

Om du är gift och din personliga pensionsinkomst ligger under inkomstskattenivån kan din make (så länge du betalar skatt) ansöka om äktenskapsbidrag. Detta är ett bidrag på 1 100 mot deras skatt, vilket betyder att de har det bättre med 18 i månaden. Min man skickar detta vidare till mig.

U3A är en nationell organisation för pensionerade eller halvpensionerade. Vi hade turen i Peterborough som hade cirka 150 aktivitetsgrupper, alla ledda av volontärer. Exempel är amerikansk squaredans, promenadgrupper, bowling inomhus, kortspel, skrivande, språk, tedanser, läsning, sång, fotboll och Rummikub. Medlemskostnaderna är minimala eller till och med ingenting. De anordnar även teaterresor och semestrar.

Den här funktionen dök upp först i vår systertidning, How to Retire in Style, innan Coranavirus-utbrottet.

Andrew McQuillan, SurreyFå ut det mesta av familjen

Jag gick i pension för fyra år sedan vid 67 års ålder efter en lång internationell karriär som ledare för tillverknings- och försäljningsbolag för brittiska, tyska och amerikanska företag. Eftersom han reste mycket var det sista han ville göra som pensionär att spendera mer tid på att umgås på flygplatser. Att resa är ett vanligt svar man får från folk när man frågar vad de vill göra när de går i pension, men det är inget svar man skulle få från mig. Jag saknade verkligen att se min son växa upp, så jag ville inte göra samma misstag med mina barnbarn.

“När jag gick i pension trodde jag och min fru att huset skulle bli för stort, så vi övervägde att minska. Samtidigt hade min son och svärdotter precis fått ett andra barn och deras hus var för litet. Min dotters svärföräldrar De föreslog att vi kanske kunde sälja båda husen och flytta in i ett större hus tillsammans, så vi började försöka hitta en lämplig fastighet.

“Vi bor i Haslemere i Surrey, där hus med sex sovrum är dyra. Även om vi såg mycket, kunde vi inte hitta ett som tillgodoser våra behov, så till slut bestämde vi oss för att utöka vårt nuvarande hus. Det slutade med att vi bodde tillsammans .” i ett trevåningshus med gott om utrymme så att vi alla kan vara så tillsammans eller isär vi vill.

“Sedan jag flyttade har min son och svärdotter lagt till två andra barn, så nu delar jag min pension med fyra pojkar i åldrarna ett, fem, nio och tio. Jag kunde inte vara lyckligare.

– Ekonomiskt är det bättre för oss alla och vi har inga bekymmer om fosterhem och min son och svärdotter behöver inte oroa sig för barnvakt.

“För att se till att min son och hans fru känner att det är deras hem och vårt, betalade de för förlängningen (i praktiken ytterligare en våning med tre sovrum och två badrum) av intäkterna från försäljningen av deras hem. Min fru och jag har skänkt 50 % av egendomen till dem och de har fixat det med juridisk rådgivning för att säkerställa att om vi dör inom de närmaste sju åren anses det inte vara en reserverad gåva så det borde inte bli några arvsskattekonsekvenser.

“Min fru och jag betalar 40% av alla hushållskostnader och min son betalar 60% (min svärdotter jobbar inte, förutom såklart att ta hand om fyra små barn).

“Vi etablerade ett familjebankkonto med min fru och min svärdotter som gemensamma kontoinnehavare. Alla räkningar inklusive mat, telefoner, el, försäkringar och driften av fyra bilar betalas genom detta.

“Allt fungerar utmärkt och vi har fortfarande barnfritt utrymme när jag och min fru behöver lite lugn och ro.”

Ta årets undersökning för en chans att vinna 1 000 eller fem priser från 100 presentkort från toppåterförsäljare. Besök Moneywise.co.uk/retirement-survey.