Tjana pengar

RACHEL LACEY: “Jag har gått ner tusentals pund, nu är det dags att praktisera det jag predikar”

Under de senaste veckorna har jag bokstavligen tappat tusentals kilo. Det var inte en bluff, ett dåligt lån till en opålitlig vän eller en katastrofal resa till bookmakerna. Liksom miljontals människor i Storbritannien har jag precis investerat pengar i aktier och aktier.

Jag är ingen erfaren investerare eller aktiv handlare på något sätt, men de senaste 15 åren har jag pumpat in pengar på aktiemarknaden.

Det började med en Aktier och Aktier Isa precis innan jag gifte mig. Sedan börjar vi spara lite pengar varje månad, oavsett något specifikt mål förutom vår egen ekonomiska trygghet.

Efter att barnen kom öppnade vi Junior Isas för dem också utan att betala mycket, precis tillräckligt för att utnyttja krafterna i sammansatt avkastning och ge dem en liten ekonomisk fördel när de fyller 18. Nu kör jag också en Sipp från samma handelsplattform. investering.

Sammantaget är det ingen stor förmögenhet, men det är vår förmögenhet. Våra familjer häckar i ägg.

Hur stor eller liten denna förmögenhet är nu kunde jag inte säga. Inte för att jag inte vill dela sådan intim information med Moneywise-läsare, utan för att jag inte kan. Jag kan inte avslöja det eftersom jag inte har loggat in på plattformen sedan marknaderna började bomba i februari.

Vissa skulle säga att jag borde som ekonomijournalist, men jag vet att det kommer att bli en skräckshow. Med min man och jag som försöker arbeta hemifrån, ge ett sken av utbildning för våra barn medan skolan är ute och hålla utkik efter våra föräldrar, har vi nog att ta itu med, utan brutaliteten att se vårt tomma kontosaldo. och svart.

Om jag såg det vet jag att det skulle stressa mig. Det skulle kännas så mycket mer verkligt.

Man kan säga att jag stoppar huvudet i sanden. Kanske är jag? Men även om jag gick online för att möta musiken, vad skulle jag åstadkomma? Dessa investeringar är långsiktiga och jag är en köp-och-håll-investerare, så det är dags för mig att praktisera det jag predikar. Jag kommer inte att få panik och kommer inte att sälja de investeringar som jag har satt min tilltro till.

Om jag hade bytt mina investeringar skulle allt jag ha gjort var att kristallisera mina förluster och missa den stora uppgången, som såg att FTSE 100 steg med mer än 9 % en dag förra månaden, vilket gjorde det till sin bästa dag sedan finanskrisen 2008.

Jag påminner mig också om att eftersom kostnaden för aktier har minskat, kommer framtida bidrag att kunna köpa fler aktier, vilket ställer mig i en bättre position när marknaderna äntligen återhämtar sig.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Allt jag kan göra är att hålla mig lugn och fortsätta.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS