Prestanda och avkastning |  Passiv inkomst MD

Prestanda och avkastning | Passiv inkomst MD

Två händer placerade på en uppsättning diagram som handlar om avkastning och investeringsavkastning.  Det finns också en penna och miniräknare på bilden.  Det här fotot visas på bloggen Passive Income MD, där vi har delat White Coat Investor-innehåll om avkastning och avkastning.de Vit kappa investerare förklarar skillnaden mellan prestation och prestation, då det inte alltid är allmänt känt för alla, oavsett hur smart man är eller hur många års utbildning någon har gått igenom. Lär dig denna enkla men viktiga skillnad!

Dagens klassiker återpubliceras från Vit kappa investerare. Du kan se originalet här.

Njut av!


Ibland när jag skriver den här bloggen och interagerar med vanliga läsare, forummoderatorer, finansproffs och andra bloggare, är det lätt för mig att glömma att den genomsnittliga nivån på finansiell kunskap bland läkare, även extremt smarta och begåvade läkare, inte är så hög. Vanligtvis blir detta uppenbart för mig i verkliga ekonomiska förfrågningar, e-postmeddelanden eller på konserter.

Jag hade nyligen en diskussion vid sidan av en läkare där det blev uppenbart att läkaren inte visste skillnaden mellan ROI och ROI och såg ut som en finansiell professionell (ja, vem försöker vi skoja? säljare av finansiella produkter) utnyttjade den bristen på kunskap.

Prestanda är inte lika med prestation

Här är den viktigaste prestationspoängen inte lika med prestation. Avkastningen på en investering är bara en del av avkastningen, och den andra är värdestegring eller kapitalvinst. Tänk på att en eller båda delarna av en avkastning kan vara positiv eller negativ. Helst är de både positiva och väldigt positiva. Avkastningen är vad en investering ger dig under en viss tidsperiod, vanligtvis ett år. Värdestegring är skillnaden mellan vad en investering var värd för ett år sedan och vad den är värd nu.

Låt oss titta på några exempel så att du kan förstå vad jag pratar om.

Ett depositionsbevis

Låt oss säga att du köper en CD med en avkastning på 1,5 %. Banken (och FDIC) garanterar att kapitalbeloppet inte kommer att gå ner i värde. Det kommer inte att gå upp i värde heller, åtminstone om du behåller det hela terminen.

Utbyte: 1,5%. Värdestegring: 0 % Totalavkastning: 1,5 %

A Länk När kurserna går upp

Anta nu att du köper en statsobligation med en avkastning på 3 % och en löptid på 5 år och räntorna går upp 1 %. Värdet på din bonus sjunker med 5%.

Avkastning: 3% Värdestegring: -5% Totalavkastning -2%

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

En bonus när kurserna sjunker

Anta nu att det motsatta händer med den 3%-obligationen, räntorna går ner 1%. Nu är din bonus värd mer.

Avkastning: 3 % Kapitaltillväxt: 5 % Totalavkastning: 8 %

Fastighet

Överväg en betald investeringsfastighet. Låt oss säga att dina bruttohyror är 12 000 $ per år,

och hans utgifter är 5 000 dollar per år. Så din avkastning är 7 000 USD. Om fastighetens värde i början av året var 100 000 USD i början av året och 102 000 USD i slutet av året, får du detta:

Avkastning: 7 % Kapitaltillväxt: 2 % Totalavkastning: 9 %

Om ett års utgifter varit särskilt höga är det mycket möjligt att din avkastning blir negativ. Det skulle innebära att du var tvungen att lägga lite pengar på investeringen.

A Värderingar

Låt oss säga att du hade en äppelavgift under 2014. Det gav utdelningar som uppgick till 1,67 % av aktiekursen det året.

Avkastning: 1,67 % Värdestegring: 40,03 % Totalavkastning: 41,70 %

2015 var det inte så spännande.

Avkastning: 1,93 % Värdestegring: 2,80 % Totalavkastning: -0,87 %

Uppnå prestation

Människor hamnar i problem när de gör en övning som kallas att uppnå prestation. Det är när folk investerar i något bara för att avkastningen är högre, utan att uppmärksamma totalavkastningen. Som Will Rogers sa, jag är inte lika bekymrad över avkastningen på mitt eget kapital som av avkastningen på mitt eget kapital.

Ett klassiskt exempel kan vara en skräpobligationsfond. Tänk på Vanguards-fonden (som faktiskt är väldigt säker och välskött jämfört med de flesta skräpobligationsfonder). År 2000 var en aktie värd 7,32 dollar. Det är nu värt 5,69 $ (2016). Jämför det med en säkrare obligationsfond, som Vanguards mezzaninefond, där aktiens värde ökade från 10,11 dollar 2000 till 11,58 dollar idag. Ja, skräpobligationsfonden har en högre avkastning (för närvarande 5,40 % mot 1,15 %), men det betyder inte nödvändigtvis att den totala avkastningen blir högre eftersom skräpobligationsfonden förväntas minska i värde till över åren pga. till fallissemang, bland annat i den fallande räntemiljön som fick statskassan att öka i värde. I det här fallet har skräpobligationsfonden haft en högre avkastning än statskassan (6,34 % till 5,12 % per år under de senaste tio åren) eftersom skillnaden i avkastning var större än skillnaden i värdestegring. .

Utdelningsfokuserade aktieinvesterare är klassiska avkastningssökande. De väljer aktier helt baserat på den utdelning de betalar eftersom de känner att utdelningen kommer att vara mer stabil än aktiekursen. Egentligen ser uppgifterna ganska bra ut i efterhand, men det beror mest på effekten av värde, och det visar sig att det finns bättre sätt att få en högvärdefaktor än att använda utdelningar.

Även vid utdelningsinvesteringar är din totalavkastning det som verkligen betyder något. Du kan alltid deklarera din egen utdelning genom att sälja aktier om du föredrar en investering där en högre andel av avkastningen kommer från resultat snarare än värdestegring. Om du föredrar något annat, återinvestera helt enkelt utdelningarna. På ett skatteskyddat konto är allt sig likt. På ett skattepliktigt konto är du faktiskt bättre med en investering med lägre avkastning för det mesta efter skatt.

Min trottoar

Tillbaka till sökfrågan som startade detta inlägg. I det här fallet marknadsförde en Wells Fargo-rådgivare en av deras egna produkter (med en inpackningsavgift på 2 % eller mer) som var utformad för att vara en investering med hög avkastning. Detta var hans inkomstportfölj med flera tillgångsklasser som består av en pool av investeringar som primärt valts ut för prestanda. Dessa inkluderar aktier med en avkastning på upp till 4,34 %, företagsutvecklingsföretag med en avkastning på upp till 10,91 %, master kommanditbolag, REITs, preferensaktier, ett par enskilda företagsobligationer och vissa obligations-ETF:er för vilka du kan köpa 20 grundläggande punkter.

Sammantaget var detta en 60/40-portfölj som främst verkade vara byggd för att säljas till någon som inte visste skillnaden mellan avkastning och avkastning. Den totala annonserade avkastningen var 4,14%. Naturligtvis, efter att du har betalat din 2% + inpackningsavgift, är det verkligen 2,14%. Var försiktig med vad du ber om. Om andra också ber om det, kommer någon att göra det och sälja det till dig.

Här är ett annat exempel, också från Wells Fargo. Den heter din Multi-Sector Income Fund som jag stötte på när jag gjorde det här inlägget. Det är en stängd fond med en hög kostnadskvot på 1,24 % och en löpande avkastning på 9,3 %. Det måste vara en otrolig investering med den höga avkastningen, eller hur? Tja, om man tittar på totalavkastningen de senaste fem åren har den varit 4,04 % per år. Det måste vara en riktigt besvikelse för folk som köpte den och tänkte att eftersom den hade en avkastning på 9 % skulle den ha en avkastning på ungefär 9 % (eller mer).

Prestanda är inte avkastning. Avkastning är inte prestation. Avkastning är avkastning + värdeökning (eller värdeminskning). Vet skillnaden när du utvärderar investeringar.