Tjana pengar

Kaffe med tårta och annat värdefullt på vägen mot välstånd

Vad är priset för en kaffe med kaka? Vissa kommer att säga att det beror på kaffet. Andra kommer att säga att det beror på kakan. Och vilket värde har båda? Jag kommer att säga att det varierar också, men det beror i huvudsak på hur du använder dem.

När jag ringer vänner för en dejt brukar jag bjuda dem på kaffe och kaka. Så värdet, i det här fallet, är ganska högt, eftersom kaffe med tårta kommer tillsammans med en god pappa, skratt och tillgivenhet.

Min vän Leticia Hon smakar lika mycket som de här sakerna, och nu gör hon några presentkakor till mig.

Smaka det finns inget bättre än en kaffe med tårta med vänner för att få någon upp ur hålet och till himlen. Det är mycket bättre för livet – och för din ficka – än att spendera vad du kan och vad du inte kan för att försöka förbättra ditt humör!

När jag besöker min moster Shirley De säger också “jag ska snart hälsa på dig och vi ska ta en kaffe med kakan.” Och i det här fallet ges kaffet med kaka till barndomsminnen och många tips för vardagen. “Gör du de där positiva affirmationerna som jag förmedlade dig?” säger hon.

Konflikter och osäkerheter en kaffe och kaka grundläggande för mitt liv

Det bjöds också på ett mycket speciellt kaffe och kaka som en kär coach förberedde åt mig i ett oförglömligt och grundläggande samtal för mitt liv.

Mitt i en rad konflikter och osäkerheter välkomnade hon mig med en chokladmorotskaka som hon kärleksfullt hade lagat själv. Och han sa att han alltid brukade göra det, för det var något som bidrog till att den som var där var välkomnad. Hur förnekar man?

Och när jag tänker på kaffet med kakor som jag redan har ätit runt om i världen, minns jag stunder då jag kände mig välkomnad eller utmanad, då jag firade eller grät sorgerna. Jag drack kaffe och kaka för att värma mitt hjärta när jag var ensam i London.

I Portugal, för att prata om nya affärsidéer. I New York för att jag bara behövde stanna upp och tänka på livet. Och i Sao Paulo, i kära mosters hem Dirce Y Fiica Moster (som inte längre är i den här dimensionen), det fanns alltid en kaffe och kaka (eller annan godbit) för att söta tillvaron och få S:t Pauls brorsöner att känna sig älskade. Ah, bra tid!

Se att vissa saker i livet kan kosta väldigt lite prismässigt. Men de är omätliga när det kommer till värde. Det är ingen slump att vissa är ovärderliga och inte heller har de ett pris. De stunder som förknippas med saker är ofta mycket mer värdefulla än själva sakerna. Och det är de som normalt gör livet värt att leva.

I “Nyckeln till lycka”, du skrev nyligen om här av Dinheirama, Författaren säger att även vad flera studier har visat, om någon vill använda pengar för att bli lyckligare, investera mer i experiment, ibland och mindre i materiella varor, eftersom den lycka som dessa upplevelser ger finns kvar i minnet, vilket gör det möjligt för lycka att vara återupplevt flera gånger.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Vilken betydelse har vissa saker i ditt liv?

Jag skulle vilja räkna de där “orsakerna” som alla förknippas med bilden av kaffe och kaka så att du kan stanna upp lite och börja inse den verkliga betydelsen av vissa saker i ditt liv.

Det viktiga är för övrigt inte sakerna, utan vad som är förknippat med dem. Många gånger tror vi att vi har så lite, vi kräver så mycket, vi känner oss så olyckliga för att pengarna inte kommer fram snart.

Men det krävs en närmare titt för att se att mycket av det du har eller har ägt har ett värde som inga pengar skulle kunna köpa. Ofta kan något enkelt som en kaffe med tårta med vänner eller med familj ha mer mening, för många fler gånger i livet, än andra mer sofistikerade saker.

Tacksamhet som ett sätt att växa i livet

Jag tror att man måste gå parallellt. Pengar är bra, det är bra förresten. Alla vill och vi är här för att blomstra.

Om det är mitt val att äta i bageriet eller på den fashionabla restaurangen för att jag har ekonomiska förutsättningar för det, så mycket bättre! Men om det inte finns några pengar i ditt liv idag, om du fortfarande inte har något val, glöm inte att titta på sidorna också och vara tacksam för det som finns medan ditt konto inte göder, förstår?

Många gånger är det bara genom verklig tacksamhet för det som redan finns som vi verkligen är öppna för att ta emot så mycket mer än vi förtjänar!

Må denna text därför tjäna som uppmuntran och reflektion så att du kan uppskatta de goda stunderna. Vare sig det är med kaffe, vare sig det är med tårta, vare sig det är med något annat som inte beror på den ekonomiska frågan

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS