Intervju med Abbey Ashley – Virtual Assistant Mentor

Kolla in vår intervju med virtuell assistent mentor Abbey Ashley från The Virtual Savvy.  Hon delar med sig av hur hon fick igång sitt eget VA-företag, tillsammans med några tips om hur du också kan komma igång!Dagens inlägg är en intervju mellan Abbey Ashley och mig själv, grundare av The Virtual Savvy. Jag hoppas att du gillar och drar nytta av den intressanta informationen Abbey har delat med oss ​​om sin karriär som virtuell assistent, hur hon fick sitt företag att blomstra och några tips om hur du kan arbeta hemifrån på dina egna villkor som virtuell assistent också!

Du kan också kolla in de kostnadsfria utbildningarna och programmen som Abbey erbjuder för att hjälpa andra blivande VA:s att få igång sina egna företag.

Du kan se vår intervju nedan!

Skulle du överväga en karriär inom virtuell assistans som en instegsnivå, eller fungerar det bäst för personer med mycket administrativ erfarenhet och/eller högskoleexamen?

Virtual Assistance är ett FANTASTISK inträde för att arbeta online. I själva verket, enligt min mening, är det det SNABBAST och ENKLASTE sättet att starta ett onlineföretag. Jag har låtit studenter ersätta sin heltidsinkomst med endast 2-3 kunder.

Ingen officiell utbildning eller högskoleexamen krävs. Även om virtuell assistans är bra för de flesta, finns det några kvalifikationer som jag tycker är viktiga. För det första är det ett måste att ha god kommunikationsförmåga (särskilt skriftlig kommunikation). Det mesta av kommunikationen du kommer att ha med kunder kommer att ske via e-post, så att kunna kommunicera bra med det skrivna ordet är viktigt.

Vilken typ av företag behöver vanligtvis en virtuell assistents tjänster?

När vi närmar oss en mer digitaliserad värld ser fler och fler småföretag värdet av att ha en virtuell assistent som stödjer dem. De flesta företag som tar in virtuella assistenter är onlineföretag, men jag börjar se många tegel- och murbruksföretag som också anlitar virtuell assistans.

Dessutom börjar många tjänsteleverantörer som fastighetsmäklare, advokater och försäkringsagenter anlita virtuell hjälp för sina företag.

Vilka är några vanliga tjänster som virtuella assistenter erbjuder till kunder?

Min definition av en virtuell assistent är någon som kan hjälpa en företagsägare med administrativa och/eller marknadsföringsfärdigheter, allt på distans. Den definitionen kan täcka en mängd olika tjänster (i själva verket listar jag mer än 50 tjänster som en virtuell assistent kan erbjuda här). Jag föreslår att du börjar med de uppgifter du redan vet hur du gör, och sedan sakta lägg till fler tjänster till din arsenal allt eftersom.

Du behöver inte vara expert på ALLT för att börja hjälpa företagare! Var ärlig om vad du gör och vad du inte har någon erfarenhet av, och kommunicera alltid att du är villig att lära dig nya färdigheter.

Några av de vanligaste uppgifterna som jag ser att virtuella assistenter sköter för småföretagare är att svara på e-post från kundtjänst, skriva och schemalägga blogginlägg, schemalägga inlägg på sociala medier, hantera en gemenskap, organisera brevlådor. post, forskning, reseplanering och fakturering och betalningshantering.

Vad är vinstpotentialen för någon som driver ett virtuellt assistentföretag (ungefärlig timpris)?

Jag föreslår normalt att USA-baserade virtuella assistenter börjar sin kurs på $ 25- $ 30 per timme. Detta kan tyckas högt för vissa, men vi måste komma ihåg att som en oberoende entreprenör kommer du att vara ansvarig för att betala skatt på egenföretagare, såväl som dina egna hälsoförmåner, kontorsmaterial etc. Allt detta tas med i beräkningen när du väljer ditt timpris.

4 sätt att refinansiera räntan för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Efter att VAs har arbetat för kunder en tid, kanske de vill gå över till “värdebaserad prissättning.” Du kan till exempel hantera någons Pinterest-konto och det kan så småningom ta dig bara 15 minuter om dagen att hantera det. Men vad är VÄRDET av den tjänsten? LYSANDE! Jag har lärt mig att virtuella assistenter tar ut mer än 600 $ per månad för den här tjänsten, eftersom de väljer att sätta priser baserat på dess värde och inte dess timpris.

Många VA:s kommer att bilda en byrå och anställa underleverantörer så att de kan anställa fler kunder. De VAs som har avancerade paket och/eller underleverantörer kan tjäna mer än $10 000 på sin verksamhet!

Är det dyrt att driva ett virtuellt assistentföretag?

Det finns SÅ många underbara anledningar att starta ett VA-företag, men en av mina FAVORER är de låga inträdeskraven. Har du en pålitlig dator och snabbt internet? Då har du vad som krävs för att komma igång!

Så småningom kommer du att vilja investera i saker som att bilda ett LLC, en webbplats, visitkort, faktureringsprogram, etc. Du BEHÖVER dock inget av dessa för att få din första kund och börja få betalt.

Vanligtvis säger jag till mina elever att skaffa en kund, sedan låter jag den inkomsten betala för nästa utgift du behöver för att hjälpa ditt företag att växa.

Hur svårt är det att hitta kunder?

Att hitta kunder kan vara lättare än du tror. Stanna upp och tänk, känner du en småföretagare? Någon kommer förmodligen att tänka på. Precis som du vet, en småföretagare känner de flesta av dina vänner och familj förmodligen en småföretagare.

Börja där.

Börja bara berätta för folk i din krets vad du gör så är chansen stor att du hittar din första kund på det här sättet! MÅNGA av mina elever hittar sin första kund helt enkelt genom att berätta för folk att de redan vet vad de gör!

Dela lite av din historia med oss. Hur började du arbeta som virtuell assistent?

Jag var gift för bara åtta år sedan med min drömman. Han är verkligen världens bästa. Jag är från Missouri och det är tillräckligt land för att förstå min accent och den mest utåtriktade personen på planeten.

Inom tre månader efter äktenskapet blev vi gravida (överraskning!).

Innan vårt treårsjubileum flyttade vi tre gånger, fick två barn, började prägla ungdomsgruppen i vår kyrka och startade var sin verksamhet.

Jag har velat bli entreprenör sedan jag gick i gymnasiet och såg min pappa starta sitt eget företag. Med några marknadsförings- och chefsexamina under mitt bälte, och MYCKET självstudier, bestämde jag mig för att starta mitt eget Virtual Assistant-företag… MEDAN jag var mammaledig. Jag föreslår inte detta – haha, men det är vad jag gjorde!

Det galnaste som hände… PÅ EN MÅNAD VAR MINA TJÄNSTER UTSÅLD! Inom 4 månader hade jag anlitat fyra underleverantörer för att hjälpa mig med överbelastningen.

Jag kunde sluta på jobbet jag hade arbetat på för att få in extra pengar till vår familj, och jag tjänade hela tiden stora inkomster för vår familj utan att behöva gå hela dagen utan mina barn.

Under åren började jag ge råd till andra människor som såg den frihet och flexibilitet som jag hade i mitt företag. Jag började vägleda dem steg för steg genom processen att lansera och växa sin egen Virtual Assistant-verksamhet. Jag erbjuder nu utbildningar och program för att hjälpa andra virtuella assistenter att starta och utveckla sin egen verksamhet från grunden!


Abbey – Tack så mycket för din tid!

Om du är intresserad av att starta ditt eget virtuella assistansföretag, se till att kolla in några av Abbeys resurser. Hon erbjuder gratis utbildning utformad för blivande virtuella assistenter. Den här utbildningen anger $ 100 000 längs vägen, vad betalande kunder vill ha i en virtuell assistent, och några tips för att gå ut och hitta kunder som behöver det du kan erbjuda.

Lycka till med det du väljer att göra!

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out