Tjana pengar

Hur vår familj påverkas negativt av Coronaviruskrisen

Istället för att berätta hur bra min familj har det under coronakrisen, ville jag dela med mig av hur vår familj påverkas negativt.

Från att gå igenom en logisk övning om hur man förutsäger börsens botten till att ge tips om hur man bättre kan jobba hemifrån, har jag anklagats för att vara för lugn och hoppfull under denna svåra period. Istället för att förbli optimistisk borde jag vakna upp ur min drömvärldsbubbla och möta verkligheten att undergången är över oss.

Även om jag bara har hört från ett fåtal personer på nätet som har förlorat pengar på sina investeringar (jag läste bara alla kommentarer från personer som sa att de var 100% kontanter eller strax före olyckan etc.), antar jag att det finns några av er som de känner krisen. Kanske är några av er till och med lite rädda för framtiden.

I så fall kan jag se hur mitt sinne kan irritera dig. Låt mig försöka blanda ihop saker.

Att finna glädje i andras lidande

I tider av rädsla och osäkerhet tenderar de människor som lider mest att attackera andra, särskilt online. Civility löses upp i ingenting när främlingar attackerar främlingar för att hjälpa dem hantera sina personliga demoner.

En av de konsekventa sakerna som jag har märkt sedan jag startade Financial Samurai 2009 är att läsare, regelbundna som nya, finner glädje i mitt lidande och i andras lidande. Eftersom jag är ganska transparent om de beslut jag fattar med mina pengar, när det inte går bra, på det sättet låter jag folk reta mig eller sparka mig när jag är deprimerad.

Nedan är ett exempel på en läsare som njuter av min underprestation enligt beskrivningen i ett veckobrev från mitten av 2019. I nyhetsbrevet erkänner jag att jag var alltför konservativ med min dåvarande aktie-/obligationstillgångsallokering ~ 30/70. Men efter en stenig december 2018 och en sund återhämtning i slutet av 1Q2019 ville jag minska min riskexponering.

Att håna finanssamurajen

Du kanske tycker att detta är konstigt, men en av anledningarna till att jag är relativt transparent med min ekonomi och mina ekonomiska misslyckanden är för att det ger glädje för vissa människor. Och att ge andra glädje gör mig glad.

arbetskraften och online fick jag ta itu med otaliga mobbare. Många hatiska namn har ringt mig. Den gemensamma nämnaren som alla dessa antagonister har gemensamt är att något irriterar dem tillräckligt för att släppa taggiga bomber. Jag är ledsen för din smärta för jag har också varit med om många smärtsamma upplevelser.

Det är också en mänsklig plåga att njuta av andras lidande (schadenfreude). Det är mycket lättare att försöka få ner någon än att vidta åtgärder för att förbättra din situation. Tyvärr har vår hyperkonkurrenskraftiga värld bara ökat mängden skadeglädje.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Förhoppningsvis kommer de svårigheter som min familj går igenom att hjälpa dig att må bättre av din situation. Du kanske finner tröst att du inte är ensam under denna tid av stora svårigheter.

Mitt mål sedan jag startade Financial Samurai 2009 har alltid varit att utbilda, underhålla, utmana konventionella sätt att tänka och få dig att känna dig säkrare i din ekonomi.

Relaterat: När du väl har dina pengar är det svårt att säga åt andra att lämna

Smärtan vi känner under coronakrisen

1) Vi saknar inkomststabilitet från heltidsjobb. Inte nog med att vi inte har jobb som ger oss en stabil lön med subventionerad sjukvård, utan vi kommer också att ha svårare att få arbete om det fortsätter att bli sämre. Om arbetsgivare bestämmer sig för att anställa igen kommer de att försöka anställa personer som redan har jobb för att “uppgradera” sin arbetsstyrka. De kommer sedan att söka efter personer som nyligen har blivit uppsagda inom ett relevant område. Under en björnmarknad ligger människor som min fru och jag längst ner i en hög med tusentals meritförteckningar.

Möjliga arbetslöshetsanmälningar ökar på grund av Coronaviruset

I början av 2020 hade jag ett mål att komma tillbaka till arbetsstyrkan för att hjälpa till att samla in kapital och sänka vår sjukvårdsräkning på 2 380 $/månad. Drömmen var att samla ihop tillräckligt mycket så att min familj bekvämt kunde gå i pension på Hawaii i slutet av 2022. Tack vare coronaviruset har mina drömmar bleknat. Jag måste hitta ett annat sätt, men jag vet inte hur.

2) Vi betalar fortfarande förskola, trots nedläggningen. Inte nog med att vi måste betala hela $ 1 950 / månad för mars månad, även om tre veckor har ställts in hittills, föräldrar uppmanas också att betala full undervisning för april månad. Skolan kan vara stängd i flera månader.

Jag antar att det kommer att bli någon form av kompromiss, men familjer som bestämmer sig för att protestera kan permanent förlora sina barns plats när det väl sker en återhämtning, eftersom det fortfarande finns en enorm efterfrågan på att få komma in. Vi pratar om drygt 100 sökande till 2-3 platser.

3) Vi drabbas ekonomiskt hårdare än de flesta. Med S&P 500 ned ~ 30 %, minskar vårt nettovärde med hundratusentals dollar.

Om aktierna faller ytterligare kan det vara en nedgång i fastighetspriserna. Överraskande nog har även kommunala obligationsfonder tappat flera års inkomster. Det finns en god chans att vi kan förlora mer än 1 miljon dollar när blodbadet är klart.

4) Samurais finansiella trafik har minskat med ~ 15 – 20 % år/år. Istället för att finanssamurajerna drar nytta av rädsla och osäkerhet på aktiemarknaden och ekonomin, verkar det som om fler människor skulle föredra att hålla sig så långt borta från allt som har med finans att göra. Det känns bättre att inte titta på sin ekonomi när de drabbas, det är därför folk inte gör det.

Människor tenderar också att sluta försöka utbilda sig själva, eftersom det är för smärtsamt under en period. Med en minskning av trafiken kommer en motsvarande minskning av intäkterna. Om finansrelaterade verksamheter börjar stänga kommer intäkterna att minska ytterligare.

På den positiva sidan, i takt med att Googles sökningar efter “arbetslöshetsersättning” har exploderat, har den ökade försäljningen av böcker för att lära människor hur man förhandlar om avgångsvederlag också. I sådana situationer vill du förhandla om avgångsvederlag i god tid före en eventuell uppsägningsvåg eftersom de som förhandlar först får de största fördelarna.

5) Vår fjällhyresfastighet kommer att påverkas negativt. Anläggningen där vi äger vår lägenhet stängde i mitten av mars. Tidpunkten är svår eftersom snön har fallit och vintern är den högsta inkomstsäsongen på året. HOA- och bolånebetalningarna förblir dock fasta. Förhoppningsvis, utan att någon åker, kommer The Resort att minska de månatliga underhålls-/HOA-avgifterna, men jag tvivlar på det. Det här är ett dubbelt slag som kan pågå i månader.

6) Vi har två barn under tre år att skydda. Livet var lätt när vi inte hade några barn. Vi kunde lätt ducka när det bara var vi två. Nu måste vi se till att våra barn ständigt matas, skyddas och älskas.

Föreställ dig att ha en mycket energisk 3-åring som behöver 12 timmars oavbruten uppmärksamhet. Tänk dig nu att ha en vacker 12 veckor gammal tjej som ännu inte har utvecklat sitt immunförsvar fullt ut under en global pandemi. Svårt läge.

Det finns ingen stilleståndstid för oss, bara en större ansvarskänsla. Vi måste också sätta modiga miner framför våra barn och låtsas att allt är bra. Det är ingen idé att låta vår bestörtning sprida sig till våra barns oskyldiga liv.

7) Våra föräldrar och svärföräldrar bor väldigt långt bort. Mina föräldrar är 70 år och på Hawaii. Mina svärföräldrar är i 70-årsåldern och i West Virginia och Virginia. Om något dåligt händer dem är vi en dag borta, om vi ändå får resa.

En av de främsta anledningarna till att jag vill flytta till Hawaii är för att jag i en nödsituation ska kunna vara hos mina föräldrar på 30 minuter. När det kommer till katastrofer som en hjärtattack, räknas varje minut.

8) Vi har mindre tid att återhämta oss ekonomiskt. Nu när jag är 40 år känner jag mig inte längre lika oövervinnerlig som jag gjorde när jag var i 20- och 30-årsåldern. Vid 42 har jag 20 år mindre tid att återhämta mig än någon som är 22.

För alla er som fortfarande är på väg mot ekonomiskt oberoende i 20- och 30-årsåldern, är detta ögonblicket ni har väntat på att bygga upp er passiva inkomstinvesteringsportfölj och prova nya saker.

9) Kalifornien är under skydd på plats. Vi får inte gå på restauranger, barer, evenemang, teatrar, arbete, skola osv. på obestämd tid. Även om vi skulle kunna ta oss ut så är nästan allt stängt. Även några av de offentliga parkerna är nu stängda.

Att spendera mer tid hemma är bra för att bygga ett starkare band med våra barn. Det är vad jag och min fru har gjort sedan 2017. Men mellan klockan 05.00 och 23.00 kan dagarna bli väldigt tröttsamma efter ett tag, särskilt när det inte är av egen fri vilja. Det finns en anledning till att så många bästa vänner inte är bästa vänner längre efter en lång resa.

En av de svåraste sakerna med skydd på plats är kanske att vi inte vet när det tar slut. Vår guvernör har sagt att skolor inte får öppna förrän till hösten. Osäkerheten är det som är mest förbryllande. Men vi kommer att göra vårt för att övervinna detta.

Nyckeln nu är att överleva

Jag inser att vissa människor har det värre än vi. Och jag försöker inte vinna OS från offret. Jag delar bara med oss ​​av vad vi går igenom just nu så att ni vet att allt inte är sol och rosor här.

Om du har ont av den koronavirus-inducerade börskraschen hoppas jag att min lista över saker vi lider av hjälper dig att må lite bättre om din situation.

Använd mig gärna som boxningspåse. Jag är van vid det. Försök bara att inte vara rasist för det är där jag drar gränsen.

Vi kan alla vara överens om att det mesta så småningom kommer att återhämta sig. Nyckeln nu är att överleva tills saker gör det. Se över din kontant- och likviditetssituation. Granska din tillgångsallokering. Minska din månatliga brännhastighet. Stöd dina lokala företag. Och försök att vara snälla mot varandra.

Hur illa det än går, så länge det finns el och internet, kommer jag att fortsätta skriva för att hjälpa oss komma vidare.

Låt mig lämna dig med den här roliga videon av en 4-årig israelisk mamma som försöker hantera skolans stängning. Ledsen att jag avslutar med en positiv ton. Men du måste se tiraden. Om du är förälder är det bäst!

Relaterat: Varför jag misslyckades i förtidspensionering: En kärlekshistoria

Läsare, hur påverkas din ekonomi och ditt liv negativt av coronaviruset? Kanske kan vi dela våra berättelser för att se till att människor vet att de inte är ensamma under denna svåra tid.

Om du inte njuter av andras lidande och uppskattar mitt arbete, kan du stödja Financial Samurai utan kostnad genom att dela mina artiklar och rekommendera mitt nyhetsbrev till de människor du bryr dig om.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS