Hur Nick använde hit-and-ry för att komma ur skulden

Efter examen från college 2014 fick jag ett lån på 7 500 $ för att köpa en ny bil. Han hade redan omkring 23 000 dollar i studielåneskuld. Så efter examen tittade jag på en total skuldbelastning på cirka 30 000 $.

Mitt första heltidsjobb utanför college betalade lite över $30 000 per år. Så jag tog en deltidsjobb med pizzaleveranser i ungefär ett år tills jag hittade ett nytt jobb i en ny stad. Mitt nya jobb kom med stora förmåner och en bra höjning, men min hyra var betydligt högre än vad jag hade betalat tidigare. Så jag plockade upp mer sidojas.

Jag frilansade play-by-play radioarbete, körde en Uber, hoppade på Airbnb för det extra rummet i min lägenhet, gjorde några varv med bankkonton och kreditkort och några andra möjligheter.

Under de tre åren efter examen motsvarade min inkomst från sekundära aktiviteter bara min skuldbelastning på cirka 30 000 $. Jag betalade av min bil 2016 och sa upp mina studielån en vecka före min 25-årsdag 2017. Jag är för närvarande skuldfri och lägger nu in min inkomst på mina pensionskonton, andra investeringar och en handpenning på ett hus.

Jag är stolt över att jag kunde ta mig ur skulden med en inkomst på $ 30 000 till $ 50 000. Det var inte lätt att börja jobba från college. Men jag kan säga att sparsamhet och sidofrågor definitivt spelade en stor roll.

-NickAmes, IA

Ta bort mat

  • Det är lätt att tro att vi måste tjäna en privat inkomst eller nå en viss nivå av ekonomisk komfort innan vi börjar ta itu med skulder. Det är inte sant. Det finns ingen känsla som kommer över dig, som bekräftar att du är redo att bli skuldfri. Det är ett beslut som du måste fatta. Och varje gång du gör det kommer det att krävas arbete och uppoffringar för att nå ditt mål. Här är några strategitips om i vilken ordning du ska betala skulden.
  • Ekonomiskt oberoende innebär att vi har val om hur vi kan använda våra pengar. Men ibland kan vi förbise det faktum att vi också har alternativ för att uppnå ekonomiskt oberoende. Din inkomst behöver inte flyta genom en bäck. Om du har flera färdigheter, flera intressen och kan hantera ditt schema, kan det vara bra att ta ett problem eller två. Ta en titt på den här artikeln om hur flera inkomstströmmar kan fungera för dig.

Skicka in din berättelse

Privatekonomi kan vara svår att navigera, och allas historia är olika. Den här serien handlar om att dela erfarenheter av människor som dig, de goda och de dåliga för att ge TSD-gemenskapen styrka. Genom deras berättelser kommer röster att höras, lärdomar dras och triumfer firas!

Skicka in din berättelse

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out