Tjana pengar

Hitta din organisations stil (en måste-ha guide för oorganiserade)

Letar du efter ett sätt att bli organiserad? Om du är som jag kan du behöva hjälp. Och dessa tips och frågor hjälpte mig att bli organiserad när inget annat fungerade!

Innan vi kan börja fördjupa oss i din organisationsstil måste jag ta en minut för att avslöja en vanlig myt om att organisera. Det är en vanlig uppfattning att att vara organiserad är en styrka som man antingen har eller inte har. Det är inte sant; alla kan organisera sig, men de måste göra det på sitt eget sätt. Nyckeln är att hitta vad som fungerar för dig och sedan arbeta med det systemet; Det finns inget korrekt sätt att organisera.

Det finns många resurser tillgängliga för att hjälpa dig att fördjupa dig i att upptäcka din personlighet, stil och styrkor, men jag har sammanställt mycket av denna information här för att enkelt ta reda på din stilquiz komplett med några tips för att få din stil att börja fungera för dig ! Håll koll på dina svar på frågorna nedan och se vilken stil du har.

ring på telefonen

1. Hur håller du koll på din tid och möten?

A) En mycket detaljerad planerare, som kan vara färgkodad eller innehålla listor

B) Jag är alltid med människor och jag går bara från evenemang till evenemang, ibland är jag sen eller har en dubbel reservation, jag lämnar anteckningar

C) Jag gör det inte om det inte finns en stor deadline.

D) Jag känner bara alla, jag kommer att klara mig

2. Du har ett nytt projekt, hur börjar du?

A) Gör en plan, gör listor, köp tillbehör, gör din research, sätt upp en arbetsyta, ta på dig gamla kläder, börja med uppgift ett från listan

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

B) Jag är inte säker på hur jag ska komma igång, jag kan ringa en vän för att se vad de gör eller om de vill hjälpa

C) Jag har precis börjat; Jag har jättebra idéer!

D) Jag presenterar allt för att kunna se det och ta hänsyn till slutprodukten

3. Vad gör du med dina kvitton?

A) De arkiveras för olika ändamål: kommersiella, medicinska, om du måste lämna tillbaka den, etc.

B) De ligger i en hög någonstans, det slutar med att jag undviker stora händelser, om jag någonsin fixar dem

C) Vilka kvitton? De kan vara skrynkliga i min bils mugghållare…

D) Varför måste jag behålla kvittonen?

4. Din partner letar efter ett viktigt dokument, var kan det vara?

A) Det är tydligt markerat i en filmapp, där det hör hemma, låt mig hämta det åt dig

B) Jag är inte säker, men jag hjälper till att titta!

C) Jag har inte koll på de sakerna, det gör min sambo

D) Varför behöver de det? Jag är säker på att det är där vi behåller dem

5. Senast du städade din garderob var

A) Det är ett band mellan senaste gången jag tvättade kläder och senaste gången jag köpte nya kläder, alldeles nyligen.

B) Jag vet inte om jag städade den, men jag la in nya saker senast jag köpte med min kusin!

C) Det vore slöseri med tid!

D) Vad är slutmålet med att städa min garderob? Om jag vet, skulle jag kunna göra det.

Rubrik "width =" 381 "height =" 492 "srcset =" https://www.laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/Header-793x1024.jpg 793w, https: //www.laurengreutman. com / wp-content / uploads / 2015/06 / Header-232x300.jpg 232w, https://www.laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/Header-768x992.jpg 768w, https: // www.laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/Header.jpg 1161w "data-lazy-sizes =" (maximal bredd: 381px) 100vw, 381px "src =" https: //www.laurengreutman. com / wp-content / uploads / 2015/06 / Header-793x1024.jpg "/></p><p><strong>6. Om du är sen till ett event är det pga</strong></p><p style=A) Jag är sällan sen, men när jag kommer fram beror det på att jag avslutade en uppgift och inte kunde lämna den delvis klar

B) Jag var så sugen på att fika med någon eller chatta med en vän att jag tappade koll på tiden

C) Jag gjorde det här fantastiska nya projektet, älskar du det inte?

D) Jag tappade koll på händelsen i min större kalender eller tyckte inte att händelsen var särskilt viktig

7. Att dela en bo- eller arbetsplats med andra är

A) Bra, så länge vi har tydligt separerade områden och dina saker inte gör intrång i mina

B) Imponerande! Jag älskar att umgås med människor och att chatta hela tiden.

C) Inspirerande, men jag tror att min kreativa röra stör andra.

D) Bra, så länge det hjälper till att nå mina slutmål

8. Du har flera uppgifter att utföra idag, hur ser du på din dag?

A) Listor, mindre listor, bockmarkeringar; Jag gjorde listorna innan jag gick och la mig kvällen innan

B) Jag är inte säker! Det beror på vad som dyker upp och vem jag behöver se

C) Jag börjar med det som retar mig mest och jobbar tills jag blir uttråkad eller överväldigad, vänta, vad mer ska jag göra?

D) Beräkna mitt slutmål och skjut för det, detaljer om hur man tar sig dit spelar ingen roll

9. Massor av kataloger kommer med posten, vad gör du med dem?

A) Om jag har tid, vänligen bläddra och återvinn, om inte, återvinn omedelbart

B) Jag satte dem i badrummet så att andra kunde titta på dem om de ville

C) Jag satte dem i badrummet så att jag kunde läsa dem senare för inspiration

D) De ligger i den gigantiska posthögen på disken, som ska adresseras snart

10. Om du hade en gigantisk post-it-dyna, vad skulle du använda den till?

A) Många listor!

B) Små påminnelser för mig, jag sticker dem överallt

C) Rotera idéer i en kalender eller brainstorma nya idéer

D) Sätt upp mål, skapa översikter eller klottra medan jag kopplar bort

post-its "width =" 700 "height =" 525 "srcset =" https://www.laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/post-its.jpg 700w, https: // www. laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/post-its-300x225.jpg 300w "data-lazy-sizes =" (max bredd: 700px) 100vw, 700px "src =" https: // www. laurengreutman.com/wp-content/uploads/2015/06/post-its.jpg "/></p><p><strong>Om du väljer i första hand som: Det är sannolikt att vara en KLASSISK arrangör!</strong></p><p style=Detta kan oftare kallas en typ A-personlighet, perfektionist, planerare eller någon som folk tror redan är organiserad. Faktum är att du kanske inte behöver några råd om hur du ska organisera dig, du är förmodligen väldigt organiserad just nu och folk ber dig om organiseringstips. Men om du är som jag (jag hade ALLA gillar) letar du ständigt efter nya sätt att förändra din organisation.

Dricks: Pvar uppmärksam på råden som ges i stilarna B, C och D, och var inte rädd för att växa lite!

Om du i första hand väljer Bs: Du är troligen en RELATIONELL arrangör!

Du bryr dig främst om människor och relationer. Organisationen spelar sannolikt andra fiol för att delta i evenemang, knyta an till vänner och fira med familjen. Du har inte tid att presentera dokument; du är upptagen med att mata andra och försöka avgöra vilka evenemang som vinner i tävlingen för din tid. Du har förmodligen vissa tendenser till packråtta då många saker har sentimentalt värde ELLER för att du helt enkelt inte har hittat tid att beställa!

Tips: Testa att använda en kalender på din telefon, eftersom du förmodligen är ansluten till den; schemalägg en tid för att städa och städa, gör det till en aktivitet med en vän eller familjemedlem, kanske en som är lite mer A-stil; och bär en post-it-dyna i väskan och lämna lappar till dig självVar inte rädd för att vara personen med små anteckningar överallt om det fungerar för dig!

Om du främst väljer Cs – är du sannolikt en KONSTNÄRLIG arrangör!

Som någon som är gift med en konstarrangör låter frasen som en oxymoron, men i verkligheten finns det en metod för galenskap. Du letar alltid efter inspiration, trivs under pressen av deadlines och adrenalinet ger energi till dina miljontals kreativa projekt. Det kan vara svårt för dig att hålla dig intresserad eller komma vidare med allt du börjar, och det är lätt att du tappar koll på saker och ting. Du kanske ser att organisera som ett slöseri med tid, när du kanske skapar!

Tips: Försök att ha en papperskalender som du kan se och göra den flexibel med torrradering eller post-it, begränsa dig inte till ett skrivbord eftersom det kommer att bli en plats för att stapla saker och idéer. Den behöver spridas ut mer, kunna ordna om och sedan ha stora behållare för att stapla allt när du är klar. Om du arbetar bra med pressen från en deadline, skapa några så att du kan få mer gjort, men mindre kreativ.

Om du främst väljer Ds: Förmodligen en ENSEMBLE-arrangör!

Du har en bredare och mer helhetssyn, och är mer fokuserad på strategierna för att nå dina slutmål än de detaljer som behövs för att nå dit. Du har många frågor om varför något ska göras och du älskar att se slutprodukten av ditt arbete. Detta kan göra det svårt för dig att fokusera på ett mindre steg eller enskilda detaljer som kan vara viktiga för ditt slutmål.

Tips: Skapa en visuell representation av dina mål, men med mindre steg uppdelade nedan, så att du kan tänka på vikten av dessa steg. Ha en riktigt stor kalender för att göra helheten mer synlig för dig. Använd märkta behållare för att reda ut saker på kort sikt, och åta dig sedan att organisera dem då och då som en viktig uppgift där du kan se värde.

Du kanske tycker att dina svar visar att det kan vara en kombination av några av dessa stilar, och det är en klar möjlighet! Du måste fortfarande vara på väg för att bättre förstå vad som fungerar för dig organisatoriskt, vilket är viktigt! När du väl hittar något som fungerar för dig är det allt som gäller!

Kommentera nedan och låt mig veta vad din stil är.

Letar du efter ett sätt att bli organiserad? Om du är som jag kan du behöva hjälp. Och dessa tips och frågor hjälpte mig att bli organiserad när inget annat fungerade!

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS