Harvard Law Superstar eller Family Guy?

Din kolumn har verkligen förändrat mitt liv. Innan jag började läsa den trodde jag att jag klarade mig bra när jag satte cirka 15 % av min inkomst på ett spar- eller mäklarkonto. Nu vet jag bättre. Men jag behöver (vill du?) lite råd. Jag är nyutexaminerad jurist. Jag arbetar för närvarande på en “Biglaw” (höga byggnader och stora kunder). Mitt nuvarande företag har några fina fördelar. Men jag ser inte min fru eller mina barn så mycket som jag skulle vilja. Så här är min fråga. Ska jag hänga kvar ett par år till på Biglaw tills jag är FI (eller åtminstone skuldfri), eller gå ut på egen hand och få lite flexibilitet i mitt schema? Jag älskar tanken på tidig pension, men inte på bekostnad av min relation med min familj. (Min fru och jag är 28, våra barn är 6 och 3). Här är den ekonomiska bilden:

Lön: $210 000

Varor:Hus- 380 000 $ (med ett bolån på 311 000 $ på 4,5%) 2 bilar- 32 000 $ (med 21 000 $ i lån på 1,9%) Massor av annat skräp – cirka 1 $

Passiv:Studielåneskuld: 240 000 $ (ränta 6 – 6,5%) (usch!)

Månatliga utgifter:

Bolån / HOA / Skatter- $ 2 800 studielån- $ 3 000 (min juristskola kommer att betala tillbaka dem om jag startar mitt eget företag och inte gör det rätt) Utilities- $ 200 Kabel- Ingen! Internet- 55 USD Bilar (billån, försäkringar, gas, underhåll) – 1 200 USD Mobiltelefon – 25 USD Underhållning (t.ex. äta ute, filmer) – 200 USD Övrigt (mat, kläder, allt annat) – 600 USD

Totalt: 5 080 $ i levnadskostnader plus 3 000 $ i studielånets kapital + ränta.

Fler detaljer:

Vi bor i ett område med höga levnadskostnader just nu. Hemmet på 380 000 $ är en lägenhet på 1 300 kvadratmeter (i ett bra skoldistrikt).

Jag började på Harvard Law redan i hålet på universitetet. När jag började var undervisningen bara $40K/år. Efter att jag tog examen var mina totala studielån (högskola plus juridik plus rektor på grund av uppskjuten ränta) runt 250 000 $. HLS var en fantastisk upplevelse, men ibland undrar jag om jag borde ha åkt någonstans på ett stipendium.

Vi bor i DC-området. Jag cyklar till jobbet när det inte regnar / snöar / under 40 grader (jag vet att jag är ett barn!). Det är cirka 6 mil varje väg. Min fru tar nu sin egen juristexamen från ett lokalt universitet, så vi kan inte lätt flytta ut från området.

Att starta eget företag skulle eliminera studielån (såvida jag inte gör det riktigt bra) och minska mina bilkostnader från $ 1 100 till $ 300 / månad. Det skulle också innebära att avstå från höga löner och förmåner. Mina prognoser är att jag skulle kunna tjäna mellan $40.000 och $60.000 i vinst under det första året, och förmodligen stabiliseras runt $100.000 efter 3-4 år. Så lönesänkningen skulle bli betydande.

Så här är det stora problemet. Självklart skulle jag kunna komma till FI mycket snabbare om jag stannade kvar på företaget. Men det innebär att ge upp att träffa min fru och mina barn på ett meningsfullt sätt tills jag kommer dit. Alternativt kan jag starta ett eget företag där jag skulle jobba mycket hårt men med ett mer flexibelt schema. Detta skulle pressa FI, men det skulle tillåta mig att träffa min familj. Vad tycker du?

– Dave i DC

För mig verkar det här vara en intressant historia att posta här, eftersom den direkt tar upp Time vs. Pengar som vi alla kommer att behöva tjäna när vi går igenom processen att bli rika.

När du har en allvarlig brist på kontanter, pekar nålen vanligtvis på “pengar”. Men hur är det med den här pojken, han har en chans att vinna a En hel del eller ensam mycket, men du har också höga skulder? Och allt detta ställs in i en klocka som inte går att stoppa. De barnen är på väg att växa upp: saknar vi deras barndom på jakt efter en högre inkomst?

När det gäller balansen mellan arbete och privatliv när barn är inblandade, är Mr. Money Mustache helt klart på “Livets”-sidan. Alla känner inte så här. Men jag tror att jag kunde ha förutspått att hon skulle göra det, eftersom Ms M och jag drar oss tillbaka från jobbet specifikt för att bilda familj, och regelbundet tackar nej till möjligheter att tjäna pengar för att behålla det idealet. Av vad Dave har berättat för mig – i den här sammanfattningen och i ett annat privat mejl vet jag att tiden med hans barn är väldigt viktig för honom.

Så vårt mål med att utforma råden är detta: få dig att arbeta på det välbetalda jobbet precis tillräckligt länge för att säkerställa ekonomisk stabilitet, låt dig sedan gå hem till din familj, skapa ett advokatkontor i rummet gratis och börja leva. på deras eget sätt.

Detta innebär att den vanliga överklasslivsstilen på östkusten för det här löneintervallet redan har förkastats: uppgradering av bilarna och huset, inskrivning av barnen i murgrönaliga privatskolor, njut av flaskorna. 50 $ vin och bli låst i att arbeta för alltid

Men just nu ser jag fortfarande några problem. Dessa månatliga kostnader är enorma och kräver en nettobetalning på 60 000 $ för att täcka dem, och det är även efter att den snygga funktionen för juristutbildning tillfälligt tar över studielånebetalningarna. För att komma ur din situation måste du minska dina månatliga utgifter till en nivå där du enkelt har råd med dem, även när du startar eget företag.

Steg 1 – kostnader:Bilarna: Du har bett dina medmustacher om ursäkt för att de finansierat två nya bilar och samtidigt är du skyldig pengar för din utbildning och ditt hem. Det är en bra början. Du påpekade att dina bilkostnader kommer att minska när du slutar gå till jobbet, men gissa vad? Vi kan släppa dem nu!

Först och främst måste båda de finansierade bilarna gå – du har inte råd med så dyra bilar när du är skuldsatt, även om du kommer att kunna göra det i framtiden. Eftersom du bor bara sex mil från jobbet kan du enkelt köra en mycket gammal bil och fortfarande inte ha frekventa underhållsproblem. Med låg årlig körsträcka behöver du inte bära mycket fordonsinventering. På samma sätt kan din fru välja en billig andra bil om den behöver passa hennes egna krav. Dessa steg bör ge dina bilägandekostnader till intervallet 300 $ direkt, utan billån.

Huset: Du har listat 2 800 $ i månatliga bostadskostnader, men betalningen av bolån på ett bolån på 310 000 $ är bara 1 570 $ / månad. Jag tycker att det är förvånande att skatter, HOA och försäkringar för en lägenhet uppgår till 1 230 $ per månad. Men om det stämmer kanske du vill titta runt på hyresmarknaden i ditt område. Kan man få en liknande bostad till en lägre månadskostnad genom att hyra? I så fall bör du överväga det! Det är ingen skam att hyra på en högkostnadsmarknad som din om hyrorna är en bättre affär än bostäder. Detta skulle också frigöra det mesta av de $70 000 i eget kapital du för närvarande har i hemmet, för att så småningom användas för att betala av skulder.

De övriga kostnaderna: Resten av din budget verkar ganska rimlig för en upptagen familj. Du kan alltid justera dina underhållnings- och restaurangbudgetar för att ge dig själv mer utrymme att andas (kom ihåg att medan jag skriver lugnt för att undvika att du spiller kaffe, så är du faktiskt mitt i en NÖDSKULD!!!) Även om du kommer att behålla lugnet som en lugn make och pappa, bör det finnas en konstant röd varningssiren som alltid låter åtminstone någonstans i bakhuvudet. Så låt oss säga att vi kan få dina 5080 $ i levnadskostnader upp till 4000 $ per månad.

Steg 2 – arbete

4 sätt att refinansiera räntan för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Nu när din budget är optimerad, hur kan vi dra nytta av det extravaganta arbete du har skaffat dig själv? Det här är den lyckligaste delen av historien.

Med en inkomst på 210 000 $ kommer du teoretiskt att ta hem cirka 140 000 $ efter federala och statliga skatter, socialförsäkring, medicin, etc. Detta kommer att påverkas av:

48 000 $ levnadskostnader 36 000 $ betalningar av studielån Totalt: 84 000 $

Detta ger en nettobesparing på minst $56 000 per år. Dessutom är 20 400 $ av dina studielånsbetalningar faktiskt huvudbelopp, liksom 5 000 $ av dina bolånebetalningar. Om du lägger till en marginal för din 401 (k) plan skatteavdrag och bostads- och studielånsränta, kommer ditt nettovärde när du arbetar att öka med cirka 100 000 $ per år.

Med en nuvarande nettoförmögenhet (efter att ha blivit av med de lånade bilarna) på cirka -170 000 så tar du bort mer än hälften av ditt negativa värde efter ett år och jobbar du två år kommer du att gå i noll. Det kommer fortfarande att finnas ett bolån och ett studielån, men kombinationen av bostadskapital och pensionssparande minus skulder skulle bli ungefär noll.

Det är bra att förstå allt detta, men det är ännu inte en handlingsplan. Så vad sägs om detta:

Skaffa en digital nedräkningsklocka, ställ in den på ett år i framtiden och fäst den på ditt kylskåp. Berätta för din familj att det är nedräkning tills pappa kommer hem. Skär ner din budget på alla sätt du kan, inklusive att flytta in i en hyresbostad om det är praktiskt. Fortsätt jobba som en galning idag och lägg hela ditt månatliga kassaöverskott på bolånet (eller en något likvid investering om du bestämmer dig för att hyra).

Nära slutet av ettårsperioden, besök en högkvalitativ långivare och upprätta en kredit för ditt hem. Eftersom saldot då kommer att vara lägre och du kommer längre i din karriär, kommer detta att maximera lånebeloppet du kommer att kvalificera dig för.

När du är redo för det, ta steget och starta din egen advokatverksamhet. Om du kan starta saker parallellt redan innan du slutar på ditt egentliga jobb är det ännu bättre. Du kommer att behöva täcka $ 4 000 per månad av utbetalningar, som du kommer att behöva möta med en kombination av din nya inkomst och ditt eget kapitalkredit vid behov. Saker och ting kommer att bli spännande till en början, men jag tror på din förmåga att göra detta. Jämfört med att ta examen från Harvard Law, kommer att tjäna 4 000 dollar i månaden vara en piece of cake. När din träning växer och blomstrar kommer du att betala ut studielån igen, men det är allt på en arbetsdag för en mustasch.

Det här rådet kanske låter lite galet för dem som älskar höga inkomster, men för vissa av oss förändras saker bara när man får barn. Om Dave har möjligheten att styra sina egna timmar för att spendera mer tid på att vara pappa och göra något han älskar mer än att arbeta på kontorstid med hög efterfrågan, borde han utnyttja den möjligheten. Det kommer att ta dig ytterligare några år att uppnå ekonomiskt oberoende, men du kommer att ha möjlighet att fördubbla den tid du spenderar med dina barn när de växer.

Dessutom händer roliga saker när du börjar göra din grej. Affärerna kan ta fart. Din fru kommer att ta examen med sin egen juristexamen och det kan finnas möjligheter att samarbeta för den ultimata flexibla familjepraktiken – två arbetare, deltid. Detta kommer att påskynda besparingsprocessen och arbetet kommer att vara helt valfritt långt innan dessa barn slutar gymnasiet.

Så jag önskar dig all lycka! Om ett år kommer jag att stå vid ditt kylskåp och räkna ner med din familj, så se till att du har den fylld med öl till min ankomst.

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out