Fastighetsplanering är i mina tankar

Fastighetsplanering är i mina tankar

fastighetsplanering som förberedelse för tuffa tider och förlust av dödlighetDet här inlägget innehåller affiliate-länkar.

Att tänka på sin egen dödlighet är inte kul. Personligen är det inte något jag tänker på ofta. Jag är vanligtvis för upptagen med att försöka komma på hur jag ska leva ett så extraordinärt liv som möjligt.

Men fastighetsplanering har jag tänkt på. Ärligt talat, jag har tänkt mycket mer de senaste veckorna.

Naturligtvis, redan innan allt som hände med coronaviruset, var ett av mina stora mål för detta år att få ordning på all min fastighetsplanering. Ändå är det säkert att säga att de senaste världshändelserna kanske har höjt prioriteringen ett par snäpp.

Missförstå mig rätt nu, jag hoppas kunna leva ett långt liv. Jag har tagit vissa steg för att förbättra min egen hälsa. Jag tränar och har börjat äta bättre för att vara med min familj så länge som möjligt. Jag kan inte kontrollera allt, men de saker som jag kan kontrollera, jag gör mitt bästa.

Men mina ansträngningar att leva ett längre och hälsosammare liv har avslöjat dödens oundviklighet. Jag är nu 40 år gammal och tyvärr börjar jag se vänner från skolan som börjar ta itu med stora hälsoproblem eller är inblandade i allvarliga olyckor. Jag vet inte om det verkar som att det händer dig mer och mer, men jag har verkligen märkt det.

Men det gamla ordspråket är sant: döden är helt enkelt en del av livet. Att vara rädd eller orolig för döden kanske inte är hälsosamt, men jag har verkligen sett vad som händer när familjer inte är förberedda på det.

Så jag svor att inte låta samma saker hända mig familj.

Mitt mål är att få ordning på allt ifall något händer mig. På så sätt kan jag vara säker på att även om det värsta händer så vet jag att min familj kommer att vårdas. Om du delar det målet kanske du är intresserad av några av de viktigaste övervägandena jag har tagit upp.

Livsförtroende

Ett levande förtroende är helt enkelt en uppsättning instruktioner om vad som händer med dina tillgångar efter godkännande.

Jag har alltid trott att ett förtroende och ett testamente var synonymt, men det visar sig att de är ganska olika.

En trust låter dig utse en förvaltare eller någon som kommer att förvalta dina tillgångar på uppdrag av dina förmånstagare. Det ger dock fortfarande instruktioner om hur dessa tillgångar fördelas, som ett testamente.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Ett förtroende har dock tre huvudsakliga fördelar:

För det första låter det dig undvika skifterätt. Med ett testamente behöver domstolen fortfarande gå igenom processen för att överföra dina tillgångar till dina förmånstagare. Men med en trust, även om den har passerat, kan din förvaltare underlätta fördelningen av tillgångar. Skifträtt kan ta tid och är notoriskt dyrt (ibland betalas upp till 2-3 % av dina tillgångar i avgifter!).

För det andra, med en levande trust kan dina tillgångar överföras privat efter din död. Jämför detta med ett testamente, som är en offentlig handling, och alla transaktioner är också offentliga.

För det tredje kan ett förtroende träda i kraft i andra situationer än dödsfall. Om du till exempel är mentalt handikappad kan din handläggare ta över, snarare än någon som domstolen utser.

Ett testamente är dock till hjälp för att tilldela vårdnaden om dina barn om något skulle hända dig. Utan testamente skulle förmynderskap behöva utses av rätten.

I slutändan måste naturligtvis valet av en trust eller ett testamente (eller båda) avgöras med hjälp av en dödsboadvokat.

Jag hade ett återkallbart förtroende skapat för några år sedan, men när jag granskade saker insåg jag att jag inte hade flyttat in alla mina tillgångar till förtroendet. Sedan dess har jag köpt en del hyresrätter och gjort en del investeringar.

Så jag jobbar just nu med att städa upp saker och se till att allt är ordentligt inrymt under förtroende.

Förhandsdirektiv och medicinsk fullmakt

Som läkare känner vi till detta område mycket väl. Jag är säker på att vi alla har varit tvungna att ta itu med det här problemet med en patient någon gång under vår resa, vare sig det är på läkarutbildningen eller på residenset.

Det visade sig att det var ganska lätt för mig att slutföra en; Jag fyllde helt enkelt i ett formulär där jag uttryckte mina önskemål. Jag gjorde det en gång och eftersom ingenting har förändrats när det gäller mitt äktenskap, förblir allt detsamma.

Dokumentorganisation

Vet du var alla dina viktiga dokument finns? Saker som handlingar, certifikat, blanketter, titlar. Om du är som jag, visste jag var en eller två av dem fanns i mitt hus.

Jag insåg att detta inte var idealiskt, så på sistone har jag arbetat med att organisera mina viktiga dokument och se till att de förvaras på en säker plats. Jag vet inte hur det är med dig, men jag har ofta svårt att hitta allt när jag behöver det, så det här har varit väldigt fördelaktigt.

En sak som verkligen har hjälpt mig att organisera saker är mappen In Case of Emergency (ICE). Det är en enkel uppsättning dokument som säkerställer att mina nära och kära vet att de har all information de behöver om något händer mig. Superlätt att slutföra och det är en checklista med saker så jag vet att jag inte glömmer någonting. (40 % rabatt vid denna tid fram till 15 april).

Men sedan bestämde jag mig för att gå ett steg längre och började leta efter ett onlinevalv som skulle tillåta mig att lagra all denna information. Om du har en finansiell rådgivare har du ofta den typen av saker till ditt förfogande.

För extra sinnesro är det värt att fråga.

Lösenord

I händelse av dödsfall, har du funderat på hur din familj ska ha tillgång till alla dina filer och dokument? De flesta av oss delar trots allt inte våra lösenord med någon (och det med rätta).

Detta kan göra det svårt för din familj att komma åt viktiga dokument, molnlagring och konton.

Jag gillar att använda ett lösenord som LastPass och One Password. Programvara som denna hjälper dig att skapa unika och starka lösenord. Alla dina lösenord är låsta bakom ett huvudlösenord. Om du delar detta unika lösenord med en betrodd familjemedlem (eller administratör), kommer de att kunna få tillgång till alla dina lagrade användarnamn och lösenord.

Naturligtvis finns det alltid rädslan att någon kan knäcka det lösenordet och ha tillgång till allt. Å andra sidan, om du är som jag, är det enda andra alternativet att göra alla dina lösenord så lika (läs: lätta att komma ihåg) att de ger liten eller ingen säkerhet ändå.

Investeringsorganisation

Jag gillar att investera i flera olika typer av investeringar. Jag har aktiekonton, pensionskonton, 529s, crowdfunded-investeringar, syndikering, fonder och ängelinvesteringar. Det kan vara mycket att spåra. Så hur håller jag ordning på alla dessa dokument?

Det kan väl vara ett jobb i sig.

Dessa finns också med i ICE Binder, men jag har även ett enkelt Excel-kalkylblad som beskriver vilka de olika investeringarna är och jag uppdaterar denna lista varje gång jag gör en investering. Det är som en skattkarta ifall något skulle hända mig.

Livsförsäkring

Ett av de bästa sätten att säkerställa din familjs välbefinnande vid dödsfall är naturligtvis en livförsäkring.

Jag köpte min första försäkring (2 miljoner USD, 20-årsperiod) när min fru och jag köpte vårt första hem, och sedan köpte jag mer livförsäkring (2 miljoner USD, 20-årsperiod) när jag hade min första son.

Jag ringde helt enkelt min agent för att granska villkoren för mina försäkringar och för att se till att jag var tillräckligt täckt. Han sa ja.

Handikappförsäkring

Naturligtvis finns det andra saker att tänka på förutom döden. Om jag till exempel skulle råka ut för en olycka och bli permanent eller tillfälligt invalidiserad kan min familj ha det illa. Jag såg till att planera för den beredskapen.

Lyckligtvis, även om något hände och jag inte längre kunde få epidural, kunde jag (förhoppningsvis) fortfarande driva några av mina företag, vilket skulle ge det mesta, om inte alla, av den inkomst vi skulle behöva.

Ändå tycker jag att det är en mycket bra idé att ha en specialitetsspecifik sjukförsäkring. Det kan göra hela skillnaden i det här evenemanget. Var noga med att kontakta en oberoende agent som kan köpa flera försäkringar för din räkning.

Reflektioner kring fastighetsplanering

Att göra en plan för vad som händer efter din död är utan tvekan en obehaglig uppgift. Men det är också oerhört viktigt inte bara för din familjs välbefinnande i värsta fall, utan också för din sinnesfrid.

Sedan jag började ta dessa steg kan jag säga att om jag var tvungen att gå vidare till min familj skulle jag ta hand om mig själv ekonomiskt eftersom jag prioriterade fastighetsplanering och jag hoppas att jag har gjort din svåra tid lite lättare.

Det är kul, att se till att alla mina baser är täckta hjälper till att lindra oron över att dö så att jag verkligen kan njuta av livet så mycket mer.

Saknar jag något annat som jag bör tänka på när det kommer till fastighetsplanering? Har du prioriterat fastighetsplanering?