En vecka som bloggare på heltid

Jag har haft en vecka på mig att anpassa mig till tanken att jag är en bloggare på heltid, att jag har full kontroll över min ekonomiska framgång eller misslyckande. För att vara ärlig så är jag exalterad och rädd.

Jag hade samma jobb i sexton år. Jag har aldrig gjort ett karriärbyte. Jag är säker på att många av er flyttade eller började ett nytt jobb och hade liknande rädslor. Jag måste inse att min rädsla är normal och att denna förändring inte är oåterkallelig. Jag vill inte få det här att låta som att jag tvivlar, det är jag inte.

Jag är glad över att fullfölja mina drömmar och jag är fast besluten att göra Rich Rich Slowly till en fantastisk plats att hitta personlig ekonomisk information. Jag behöver bara göra några mentala justeringar till min nya verklighet.

Inga kostnadsbesparingarVissa böcker hävdar att du kan spara avsevärt genom att sluta ditt dagliga jobb, men jag är inte övertygad om att det är sant. Det kan vara sant för ett tvåinkomstpar med små barn, men det är inte sant för mig. Inte bara kommer jag att förlora inkomst från mitt dagliga jobb, utan Kris och jag misstänker att hushållens utgifter kommer att göra det. öka.

Efter en vecka vet jag redan att vår elräkning kommer att stiga. Det är okej att låta termostaten stå på 54 grader när ingen är hemma, men när jag försöker skriva så är det också kall. Jag sveper in mig för att hålla värmen, men jag behöver höja värmen lite i alla fall.

Jag spenderade aldrig mycket för att gå ut och äta med mina kollegor, så mina matkostnader var ganska låga medan jag jobbade. Nu när jag försöker äta hälsosamt kommer vår maträkning troligen att stiga. Jag har inga barn så det finns inga dagisutgifter som jag kan dra ner på. Jag köper redan kläder i secondhandbutiker, så besparingen på min garderob blir också minimal.

Den enda realekonomin kommer att komma i bilkostnader. Lådfabriken låg exakt 20 mil från mitt hem, så jag kommer att spara cirka 14 USD/dag i transportkostnader (bränsle och underhåll), eller cirka 3 500 USD per år. (Min bil kostar cirka 36,1 cent per mil att köra.)

Potentiella problemSom du kan förvänta dig har jag försökt att vara metodisk när det gäller detta drag. Eftersom jag är angelägen om att detta ska bli framgångsrikt har jag tänkt mycket på de potentiella problemen och försökt se till att jag har en plan för att ta itu med dem. Framtida bekymmer inkluderar:

  • Hälsoförsäkring För nu är jag täckt av en plan genom Kris arbete. Vad händer när hon går i pension? Tänk om hon byter jobb? Det här är inget vi måste lösa omedelbart, men det är en oro för framtiden.
  • Personligt sparande. Jag har kunnat bygga upp mina besparingar igen sedan jag hade bilproblem i början av januari, men jag har fortfarande ont om de 10 000 $ som jag ville avsätta innan jag lämnade mitt jobb. Jag är säker på att jag kommer att ha det här i mitten av året, men jag tar ändå en risk genom att inte ha de pengarna avsatta först.
  • Inkomst. Intäkterna från mina hemsidor fluktuerar. Vissa månader är det mycket högre än vad jag behöver; ibland är den låg nog för att oroa mig. Jag har räknat ut hur mycket jag behöver tjäna per dag för att ersätta min 42 000 $/årslön från lådfabriken, och än så länge har jag uppnått det målet.
  • Utgifter. Mina utgifter oroar mig inte så mycket, men jag fortsätter att följa noga. Jag har ägnat de senaste två åren åt att minska min livsstil, minska onödiga utgifter. Denna sparsamhet kommer att göra mig lugn när jag börjar jobba hemifrån.
  • Arbetstimmar Det senaste året har jag i princip jobbat oavbrutet. Varje ledig stund har spenderats på denna sida. Jag jobbar fortfarande på det hela tiden. (Har jag blivit arbetsnarkoman?) Jag behöver utveckla ett mer realistiskt schema som gör att jag kan ha tid för familj och vänner.
  • Socialt liv. Många som jobbar hemifrån har varnat mig för att det är viktigt att komma ut och vara social. Efter bara en vecka kan jag se att de har rätt. Jag behöver kontakt med människor. Hur kan jag få den här kontakten utan att spendera pengar? Kanske ta en lektion eller två. Jag kanske gör volontärarbete.

Jag är säker på vår plan för var och en av dessa punkter. Jag är särskilt exalterad över våra aggressiva besparingar. Faktum är att jag inte har några specifika funderingar kring att skriva på heltid, bara en allmän rädsla för framtiden.

En del av problemet kan vara att jag inte längre har ett långsiktigt mål. I tre år arbetade jag för att betala av skulden. Det målet höll mig fokuserad. När jag var skuldfri var mitt mål att sluta mitt dagliga jobb. Jag har gjort det nu också. Jag vet inte vad jag ska göra härnäst. Jag har några kortsiktiga mål, men jag har inte längre ett enda övergripande syfte. Jag måste hitta det syftet.

VisdomsordJag tillbringade en del av fredagskvällen med att prata med Bruce, pappa till en vän. Vi pratade om träning, vi pratade om investeringar och pension och vi pratade om min flytt till en heltidsskribent.

4 sätt att refinansiera räntan för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

“Jag har skrivit på webben i över ett decennium,” sa jag till honom. ”Jag har skrivit dagligen om privatekonomi i nästan två år. Man skulle tro att det här draget skulle vara uppenbart. Men sanningen är att jag är rädd. Det var en sak att bli rik långsamt som hobby, det är helt annorlunda om det är mitt heltidsjobb. Att göra det här hoppet är hård. “

Bruce nickade. “Det är alltid läskigt att prova något nytt”, sa han. Men jag ska berätta vad. Du gör det rätta. Nu är det läskigt, men tänk hur rädd du skulle vara för att ta det här steget om fem år. Eller tio. Jag tycker det är jättebra att du provar detta. Vad har du att förlora?”

Han har rätt. Den där do Måste jag förlora? Några. Även om jag misslyckas är jag framgångsrik. Jag kommer att ha jagat min dröm. Om jag kommer till kort kommer jag att ha lärt mig saker för framtiden.

Där jag verkligen skulle förlora är pga Nej jagar min dröm När jag ligger på dödsbädden tänker jag inte tänka “fan. Jag önskar att jag inte hade försökt skriva på heltid, jag borde ha stannat på lådfabriken.” Men han kunde lika gärna ha tänkt: “Fan. Jag undrar vad som hade hänt om jag hade försökt skriva på heltid istället för att stanna på lådfabriken.”

Mot oändligheten och vidare!Äntligen, trots min rädsla, gör jag rätt. Det kommer att ta mig ett par veckor att komma över min nervositet och oro. Men jag lever det liv jag vill, och det är det viktiga.

Dina första månader, eller till och med år, av att vara arbetslös kommer att kräva anpassningar av alla slag. Du kommer att exponeras för nya människor och lära dig nya färdigheter. Du kommer att rita en ny karta, en som tar dig till platser du aldrig har varit förut. Om du behandlar allt detta som ett äventyr som verkligen är du… kommer du att kunna se tillbaka med glädje när du berättar historien om dina första dagar då du tjänade ett levebröd utan arbete. från Försörja sig utan arbete av Barbara J. Winter

Den senaste månaden har jag läst mycket om otraditionella jobb (som att blogga). Några av de böcker som jag har funnit användbara inkluderar:

Var och en av dessa böcker rekommenderades av en annan Get Rich Slowly-läsare. Tack till alla som har gett tips och råd. Ditt stöd gör hela skillnaden!

Författare: JD Roth

2006 grundade JD Get Rich Slowly för att dokumentera sin strävan att komma ur skulden. Med tiden lärde han sig hur man sparar och hur man investerar. Idag har du tagit dig till förtidspension! Han vill hjälpa dig att bemästra dina pengar och ditt liv. Det finns inga bedrägerier. Inga knep. Bara smarta pengartips som hjälper dig att nå dina mål.

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out