Är WorldHires.Com en legitim jobbportal på nätet eller en bluff?

Tanken på att få ett riktigt jobb online är en spännande möjlighet för många människor.

Att ha friheten att arbeta var och när man vill, och få en anständig inkomst är väldigt attraktivt. Tyvärr finns det många bedragare som utnyttjar människor som söker den här typen av jobb på Internet.

Idag var jag på Facebook när jag stötte på en “jobbportal online” som heter WorldHires.com.

De annonserade ut alla typer av lediga jobb på Facebook för innehållsskribenter, experter på sociala medier, programmerare, datainmatning och liknande. Jag var nyfiken på om detta var verkligt eller bara en annan bluff så jag grävde lite.

I den här artikeln kommer jag att visa dig vad jag hittade.

Global rekrytering

Det första jag gjorde var att klicka på en av deras annonser, vilket ledde mig till deras hemsida. Jag klickade sedan på jobbkategorierna vilket ledde mig till en lista med jobb för varje kategori tillsammans med ett “månatligt” belopp som förmodligen erbjuds till människor.

Online jobblistning

Vid det här laget var det inte så långt borta, men jag tyckte att det var ganska konstigt att webbplatsen öppet avslöjar en generisk månadssiffra, men inte kommer att avslöja detaljerna i det faktiska arbetet. De ger inte heller information för att verifiera att något är trovärdigt.

Hur som helst, jag gjorde det här med några kategorier och samma avtal ber dig att registrera dig för att se jobbdetaljerna, vilket är gratis.

Bara, det är inte gratis.

Det visar sig att efter att du har gett dem din e-post ber de dig omedelbart om en betalning på $49,95 för att kvalificera dig som en “arbetare” i deras system.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

Betala för att registrera dig som arbetare

Det var en vändpunkt för mig.

Jag säger verkligen inte att det är en bluff att be om pengar. Nej. Jag är för att investera pengar i en företag online, men inte för en jag jobbar på linje.

De måste ha ganska fantastiska lediga jobb för att kräva ett pris för att avslöja information som många (mycket mer populära och pålitliga) webbplatser ger dig gratis!

Vem är det här företaget?

Webbplatsen avslöjar inte vilka de är eller vad det underliggande företaget heter, så det är det omöjligt att veta vem som är ansvarig för programmet.

När jag grävde djupare hoppade jag in i Who.Is-databasen och fick reda på att deras domännamn (www.worldhires.com) registrerades anonymt den 13 januari 2017.

Så vilka är de Verkligen förblir ett mysterium vid det här laget.

Är vittnesmålen verkliga?

Hemsidors vittnesmål Jag har granskat många program på denna webbplats. Vissa legitima, många inte så legitima.

Om det finns EN definierande egenskap som jag har hittat bland bluffsajter så är det att de använder falska vittnesmål. De anlitar videotalespersoner för sajter som Fiverr.com för några dollar, som ger dem falska “rekommendationer”.

För mig ser och låter personerna i den videon som betalda skådespelare. Jag kan inte bevisa detta, men jag kan nästan garantera dig att de är det. I de flesta fall kan jag bevisa det, men den här gången kunde jag inte hitta skådespelarna. Hur som helst, videorna var tydligt skrivna och jag köper dem inte.

Men hey, jag kan ha fel antar jag.

Erfarenheten säger mig dock att de är betalda skådespelare, och ju mer jag fördjupade mig i detta, desto mer sannolikt har detta scenario blivit. En sak är säker, varken en av dessa personer eller deras vittnesmål kan verifieras av en tredje parts webbplats.

Är verkliga? Du är domaren.

Djävulen är i detaljerna

Väldigt ofta med dessa saker är det inte förrän man verkligen gräver i de fina detaljerna som man upptäcker vad man egentligen sysslar med.

I det här fallet avslöjar en snabb blick på deras integritetspolicy något mycket störande.

Integritetspolicy

De säljer ditt personnummer!

Vid det här laget visste han vad han hade att göra med. Enligt min åsikt, om det någonsin fanns några kalla, hårda bevis för att något är en ren bluff, så är det här det.

I enlighet med deras integritetspolicy (http // www.worldhires.com / privacy-policy.php), avser dessa individer att samla in din personliga information och sälja den till högstbjudande. Detta inkluderar ditt namn, adress, telefonnummer, e-post, all slags information om din enhet och det värsta av allt, ditt SSN!

Detta är en massiv typ av röd flagga.

De kommer inte bara att spamma dig med fler falska erbjudanden, utan de säljer också din information så att andra marknadsförare kan göra detsamma. Och ännu viktigare, denna information kommer med stor sannolikhet att användas på ett mycket mer skadligt sätt om det anses att de säljer ditt SSN.

Du har ingen aning om vem som tar emot den här informationen, och när den väl finns där är det allt.

Slutgiltiga tankar

Efter vad jag fick reda på om den här sidan så rekommenderar jag den helt enkelt inte och enligt mig är det ännu en bluff på jobbportalen online.

Men när det gäller de faktiska “jobberbjudandena” gick jag inte med själv, så jag kan inte säga säkert vad du får om du betalar dem 49 $. Men efter att ha tittat på integritetspolicyn tvivlar jag inte på att detta inte är legitimt.

Det finns många sätt att få jobb online. Antingen genom ett riktigt jobb som anställd, som frilansare eller genom att skapa ett onlineföretag. Inget legitimt företag eller webbplats kommer att sälja din information på detta sätt. Period.

Histats.com © 2005-2021 - GDPR: tracker policy -Integrate your policy - this website PRIVACY POLICY - Check/do opt-out