Tjana pengar

Är fotografering det perfekta jobbet hemma för dig? Den här sexsiffriga fotografen tror att han är det

Tjäna pengar med fotografering Har du någonsin undrat hur det skulle vara att vara fotograf? Att bestämma dina egna timmar, skapa konst från vardagen och tjäna en bra lön? Christian Grattan har ett sådant liv. Han är en fotograf i New York City som tar ledigt tre månader om året, tjänar en rejäl lön och ofta gnuggar de rika och berömda.

Det som är bra med Christian är att han inte tror att han är i en exklusiv klubb som man inte kan gå med i. Hon brinner för att hjälpa människor som vill arbeta hemifrån att lära sig fotobranschens rep. Så bara för att ge dig en inblick i livet som många av oss bara drömmer om, bad jag Christian svara på några frågor som jag trodde att han skulle vilja veta.

Låt oss hoppa direkt in.

Hej Cristian Jag vet att våra läsare förmodligen är nyfikna på att veta vem du är, så låt oss börja med det. Vem är Christian Grattan och vad jobbar du med?

Christian Hej Jag är en professionell fotograf från New York. Jag driver mitt fotoföretag från min lägenhet och tjänar pengar på heltid (över 100 000 $ per år) på deltidsarbete (20 bilder per år). Mina kunder har inkluderat Gucci, YSL, Moët et Chandon, och mitt arbete har varit med i Vanity Fair, Glamour och Women’s Wear Daily.

Bland mina privatkunder finns många miljonärer och en handfull miljardärer. Jag har också en onlinekurs som lär ut, steg för steg, exakt hur jag skulle börja tjäna pengar på fotografering om jag måste börja om från början med lite teknisk erfarenhet.

4 sätt att refinansiera räntorna för studielån

KLICKA FOTO SE MER ↑ ↑ HÄR PÅ GANARDINEROPORINTERNET.ME VI VISAR DIG Letar du efter ett sätt att tjäna extra pengar online och arbeta deltid online? Ett deltidsarbete som inte tar mycket tid? Ett gratis och flexibelt onlinejobb som du kan göra hemifrån? Så jag skulle säga att den här toppen är för dig, missa inte tillfället, registrera dig och arbeta var och en dagligen och få förmåner för det. ← KLICKA FOTO SE MER

(Men hallå… låt dig inte avskräckas av min tjusiga kundlista. Du behöver inte ha tillgång till rika människor för att tjäna stora pengar på fotografering. Du behöver bara veta några saker om att starta ditt fotoföretag, och du är bra att gå.)

Kan vem som helst vara fotograf eller kräver det en specifik personlighetstyp?

Christian Alla som älskar att fotografera har fått en bra start. Om du gillar att få kontakt med människor kan du vara bra på porträttfotografering. Men tro inte att du måste vara partiets liv för att den här verksamheten ska fungera för dig. Jag känner människor som är enormt introverta och har fantastiska företag som fotograferar icke-mänskliga ämnen som stilleben och arkitektur.

Det finns seriöst en fotonisch för alla intressen. Högst upp i mitt huvud finns det möjligheter inom mat, porträtt, landskap, produkt… vad som helst. Jag fick en gång ett jobb med att fotografera gula diamanter. Icke-vanliga diamanter – gula diamanter. Om du älskar något och kan ta en bild av det, så tjänar någon någonstans pengar på det just nu.

Du sa att fotografering är det perfekta jobbet hemifrån. Varför tror du det är det?

Christian Nästan alla typer av fotoarbete kan utföras till minst 95 % hemifrån, och om det är ditt mål kan du säkert välja en nisch som tillåter det. Men även några av de andra nischer som kräver lite resor, som bröllops- eller evenemangsfotografering, kan fortfarande göras i första hand hemifrån. Jag fotograferar evenemang och tillbringar bara ett par timmar med att arbeta på sajten varje månad. Det mesta av ditt arbete som fotograf görs på flexibla tider och kan göras var som helst. Jag redigerade bilder, gjorde touch-ups och svarade på e-postmeddelanden på ett flygplan, på ett tåg och vid mitt skrivbord hemma. Din plats är verkligen upp till dig!

Hur mycket pengar kan någon tjäna på fotografering?

Christian Pengar är jättebra! Det finns massor av pengar i fotografering om du vet hur du driver ditt företag. De flesta människor driver inte sina företag på rätt sätt, varför jag skapade min kurs, Snabbstart till fotokontanter. Jag var trött på att prata med fotografer som hade det svårt, men de lämnade också tusentals dollar på bordet! Jag tror att alla fotografer kan bli mycket framgångsrika om de får rätt verktyg.

Det bästa med den här verksamheten är att folk ser fotografierna som investeringar. De värdesätter dem och är villiga att betala bra pengar för att få dem gjort rätt.

Vad sägs om någon som redan har åtaganden, som en familj eller ett heltidsjobb? Kan du tjäna pengar som fotograf?

Christian Absolut! Det underbara med fotografering är att du bestämmer hur mycket du vill jobba. Om du bara har tillräckligt med tid för att arbeta med verksamheten som ett liv, är det bra! Vill du jobba mer kan du göra det också.

Många typer av fotografier är också säsongsbetonade, så du kan välja din nisch baserat på vilken tid på året du vill arbeta.

Hur svårt är det att bli professionell fotograf?

Christian Jag vet att fotografering ser riktigt skrämmande ut, men det är inte så svårt som man kan tro att bli ett proffs. Jag föreslår alltid att du väljer ett huvudämne som folk i ditt område är villiga att betala för och sedan blir bra på det. Eller så kan du välja en nisch som stockfotografering eller skivprodukter som folk skickar till dig. Du behöver inte nödvändigtvis vara begränsad till människorna i ditt område. Din marknad kan bokstavligen vara global.

Att försöka lära sig allt på en gång är överväldigande och det finns verkligen ingen anledning att göra det. Det finns en uppsjö av teknisk information, men du behöver bara veta tillräckligt för att leverera en produkt som är värdefull för din kund. Det viktigaste är att du gör något som du brinner för. Passion dyker upp i ditt arbete.

Vad är en sak som folk skulle bli förvånade över att veta om fotografering?

Christian Jag tror att folk blir förvånade över att upptäcka att du kan tjäna tusentals dollar mer på varje fotografering än din bokningsavgift om du driver ditt företag på rätt sätt. Jag lär mina elever hur man skapar en stor backend-rea efter att fotograferingen är klar. Det här är en av mina största hemligheter för att tjäna sex siffror per år.

Vad är en sak nybörjare gör fel när det gäller att tjäna pengar på fotografering?

Christian In Först och främst börjar vi alla här så skäms inte för att vara ny. Men det enda jag ser många nya fotografer göra är att fokusera för mycket på laget. Jag tror att många känner att de inte kan börja tjäna pengar eftersom de inte har en kamera för 2 500 $ med ett objektiv för 1 200 $.

Detta är helt enkelt inte sant.

Du kan ta fantastiska bilder som folk gärna betalar till dig, även om din utrustning inte är på topp. Så oroa dig inte för utrustningen. Se bara till att du vet hur du använder det du har för att leverera till dina kunder, och uppgradera när du tjänar mer pengar. Nyckeln är att kunna leverera bilder som dina kunder älskar.

Vad är det som hindrar människor från att tjäna pengar på fotografering?

Christian Jag vet att många tror att de måste kunna allt och vara perfekta innan de börjar samla in pengar.

Du är inte Jag har varit en professionell fotograf i över två decennier och jag lär mig något nytt för varje bild. Jag övade mitt hantverk tills jag visste att jag kunde leverera bilder av jämn kvalitet, men det här tar inte så lång tid som du kanske tror. Jag lär folk hur man blir bra i sin nisch, så att de är 100% säkra på att samla in riktiga pengar.

De flesta människor är närmare att tjäna pengar på fotografering än de tror.

Vad gillar du med att vara fotograf?

Christian Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskar timmar och pengar. Vem gör inte Men för mig är det mycket mer än så. Att vara fotograf är väldigt givande, speciellt när du tar bilder av människor. Jag känner verkligen att jag påverkar människors liv på ett positivt sätt.

Det här är vad jag menar

  • Jag kan fånga någons skönhet och förändra deras självuppfattning på ett kraftfullt sätt.
  • Jag kan ge familjer bilder som de kommer att vårda under hela livet. År senare kom några kunder till mig och berättade för mig hur mycket de älskar bilder och hur mycket mer värdefulla de blir för dem med tiden.
  • Jag kan fånga produkter och stillbilder som har en enorm inverkan på någons verksamhet. Produktfotografering kan göra eller bryta det på marknaden. Genom att skapa en kraftfull image som gör den produkten till en framgång kan jag hjälpa en företagare att uppnå sina drömmar.

Vad är en hemlighet som du har lärt dig som sexsiffrig fotograf?

Christian Det är detta, tävlingen är en myt. Det är hemligheten Människor anställer dig för din erfarenhet, din skicklighet och din energi. De kan inte få samma sak från någon annan.

På många sätt handlar fotografering egentligen om att fånga energi. För det första är det ljusets energi som fångas på en sensor eller film. Så det handlar om att fånga energin mellan motivet och fotografen, även när motivet är ett livlöst föremål.

Att fånga energin mellan dig och ditt motiv är unikt, ingen annan kan få exakt samma sak från dem. Det är därför konkurrens är en myt.

Vilket råd skulle du ge en ny fotograf som är redo att börja debitera kunder för deras arbete?

Christian Ladda inte för mycket!

Bara för att det är nytt betyder det inte att du ska ta mycket mindre betalt. Du får inte betalt för hur länge du har gjort det, du får betalt för resultatet.

När jag går till ett bageri betalar jag inga mer pengar eftersom personen som gjorde min cupcake har gjort i 20 år. Jag betalar mer för det är otroligt. Det är samma sak med fotografering. Bara för att du är ny betyder det inte att du ska ta ut en bråkdel av den nuvarande kursen. Detta kommer att sänka värdet på ditt (och mitt) arbete. Om du kan få resultaten måste du ta ut den högsta dollarn. Och om du inte kan få resultat måste du öva tills du kan.

Om du gillar fotografering och har funderat på att tjäna pengar på dina färdigheter eller lära dig hur man gör det, gör dig själv en tjänst och besök Christian på The Click Cartel.

Medan du är där, kolla in deras kurs Snabbstart på Photo Cash. I den här kursen tar Christian din hand och lär dig steg-för-steg hur du förenklar din affärsmodell, identifierar en lukrativ nisch, skapar ditt företag på ett mycket lönsamt sätt och mycket, mycket mer.

Vilken är din största fråga om att starta ett lönsamt fotografiföretag?

Besök Christians hemsida för mer information.

Botón volver arriba

Bloqueo de anuncios detectado

Debe eliminar el BLOQUEADOR DE ANUNCIOS para continuar usando nuestro sitio web GRACIAS